Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez verwacht sterker Mercedes in kwalificatie GP Mexico

Het was geen perfecte vrijdag voor Sergio Perez. De Red Bull-rijder toucheerde de muur in de eerste training in Mexico. Los van de opgelopen schade heeft de Mexicaan een duidelijk doel voor de kwalificatie van zijn thuisrace.

De eerste vrije training in Mexico verliep niet vlekkeloos voor Sergio Perez. De RB16B van de Mexicaan knalde de muur in, waarna de Red Bull-rijder enige tijd niet kon rijden. Toch verwacht de teamgenoot van Max Verstappen in de kwalificatie sterk voor de dag te komen, zo laat hij weten aan onder meer RacingNews365. "Ik denk dat we niet zo veel progressie zijn verloren vandaag, ondanks de fout in de eerste training. Het was jammer van de schade aan de auto, dat bezorgde de mannen in de pitbox wat extra werk. Verder denk ik dat het een positieve dag was. Ik voel me comfortabel bij de longruns, al kan het beter (met de snelheid, red.) in één rondje." Perez verwacht zich te verbeteren voorafgaand aan de kwalificatie in Mexico, de Red Bull-coureur stelt een duidelijk doel voor zichzelf en voor Verstappen. "Het doel is om op de voorste startrij te staan, al zijn de marges erg close in de kwalificatie, denk ik. Hopelijk kunnen we de voorste startrij verzilveren met het team."

Kwalificatie tussen Red Bull en Mercedes wordt spannender

Verstappen domineerde de tweede vrije training in Mexico. Red Bull lijkt sterker te zijn dan Mercedes, al waarschuwt Perez dat het in de kwalificatie anders zal zijn. "Ik denk niet dat de dag van vandaag helemaal representatief was voor de kwalificatie. Het wordt allemaal wat closer, dat zal interessant worden." De Mexicaan bedankt zijn fans voor de massale opkomst in zijn thuisrace. "Het is geweldig om zoveel support te zien, iedereen is enorm enthousiast en helpt me nog harder om te pushen. Elke keer als ik de auto stilzet, hoor ik het publiek. En dat al op de vrijdag!"

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"