Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez verwijst geruchten over Red Bull-exit naar de prullenbak

Blijft Sergio Perez ook na de zomerstop de teamgenoot van Max Verstappen? Het is misschien wel de belangrijkste vraag binnen de Formule 1 in aanloop naar die zomerstop. In Spa wil de Mexicaan nog niets weten van een eventueel vertrek.

Perez Qualifying Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

"Na afloop van de Grand Prix in Spa gaan we evalueren over de prestaties van onze coureurs." Was getekend: Helmut Marko. Daarmee werd de druk maar weer eens opgevoerd bij Sergio Perez. De teamgenoot van Max Verstappen bewees zichzelf geen goede dienst door op zeer knullige wijze te crashen in de kwalificatie op de Hungaroring.

Ere wie ere toekomt, want Perez reed wel een prima race. Vanaf de zeventiende plek wist de Mexicaan te maximaliseren door zijn RB20 naar P7 te navigeren. Toch is de druk daarmee nog niet weg, want de teamgenoot van Verstappen zal ook in België een goed weekend nodig hebben om zijn stoeltje veilig te stellen.

"Je leert altijd een hoop gedurende het weekend", aldus Perez tegenover onder meer RacingNews365. "Het is altijd erg belangrijk om het maximale eruit te halen in zowel de kwalificatie als de race. Dat is natuurlijk waar we op richten dit weekend."

'100% volgend jaar bij Red Bull'

Het zijn teksten die we vaker hebben gehoord van Perez. Op de vraag of hij de druk van bovenaf voelt antwoord Perez als volgende: "Ik weet wat er in mijn contract staat en waarom het team me heeft verlengd."

"Ik weet waar ik me op de baan op moet focussen. Ik weet dat het hele team hard werkt op mij te helpen er weer bovenop te komen. Het winnen van de constructeurstitel is het allerbelangrijkste en het geen waar we allemaal hard voor werken."

Toch krijgt Perez de vraag die je wist dat zou komen. Is de Mexicaan zeker dat hij ook in Zandvoort nog Red Bull-coureur is? Perez is daar kort, maar bondig over: "Ja, dat ben ik."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'