Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez voelt de Red Bull-bolide uit zijn handen glippen en wil actie van zijn team

Sergio Perez kent een sterker Formule 1-seizoen dan tijdens zijn debuutjaar bij Red Bull in 2021, maar de afgelopen races valt het naar eigen zeggen niet zijn kant op. Ook de ontwikkelingsrichting van de RB18 gaat niet helemaal zijn kant op.

Sergio Perez voelt zich thuis bij Red Bull en Red Bull is blij met Sergio Perez: onlangs kreeg hij een contractverlenging, waardoor hij ook in 2023 en 2024 uit zal komen voor het topteam. Over het algemeen gaat het goed, al is de Mexicaan iets teruggezakt in de coureursstand van het WK na zijn uitvalbeurt in Oostenrijk na een tik van George Russell. Aan het incident met de Mercedes-coureur kon Perez niet zo veel doen, maar de laatste paar races gaat het volgens hem ook wat minder goed doordat de ontwikkeling van de RB18 niet helemaal naar zijn wens verloopt. Checo legde aan onder andere RacingNews365 uit dat het voor hem allemaal wat lastiger is geworden. "Het doorontwikkelen van de auto verloopt voor mij niet zo gemakkelijk als in het begin, laat ik het zo zeggen. Ik denk dat we daar wat meer werk in moeten steken, om zo te begrijpen wat er aan de hand is. Hopelijk hebben we daarna weer wat betere (race)weekenden", aldus Perez, die enigszins baalt van de gekozen 'richting'. "Hij glipt wat uit mijn handen in vergelijking met hoe comfortabel ik mij voelde aan het begin van het seizoen."

Perez verliest terrein in het WK

Na zijn uitvalbeurt in Oostenrijk zakte Perez vanaf P2 terug naar de derde plaats in het Formule 1-wereldkampioenschap. De Red Bull-rijder stond enige tijd achter WK-leider Max Verstappen, maar het gat is nu ruim vijftig punten (208 ten opzichte van 151 punten, red.). Ferrari-coureur Charles Leclerc is met zijn overwinning op de Red Bull Ring juist een plekje gestegen in het coureurskampioenschap. Hij staat met 170 punten op een kleinere afstand van Verstappen.

Viaplay
x
GP Hongarije Mogelijk code rood en extreme hitte tijdens GP Hongarije