Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Perez vol vertrouwen bij Red Bull na mentaal zwaar weekend

Tijdens het Grand Prix-weekend in Monaco kende Sergio Perez pieken en dalen. De piek kwam was heel laat, maar wel op het goede moment. Het resultaat van de race in het prinsdom heeft dan ook gezorgd voor een mentale boost bij de Mexicaan.

Perez Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images
Voorafgaand aan het weekend had Sergio Perez waarschijnlijk meer gewild dan de vierde plaats, maar na zijn teleurstellende kwalificatie op zaterdag - hij startte de race namelijk als negende - was hij logischerwijs zeer tevreden met zijn uiteindelijke finishplek. Het resultaat stemt hem al terugblikkend op het weekend tevreden.

"Ik ben blij dat we uiteindelijk een goed resultaat neer hebben gezet, zeker als je ziet waar we op zaterdag hebben gekwalificeerd", zo concludeert de Mexicaan enkele dagen na de race. Hij had het zwaar in de straten van Monaco, zo geeft hij toe.

"Mentaal gezien was het een zwaar weekend. In Monaco is het lastig om je auto uit de muur te houden terwijl je op de limiet rijdt. Je moet echt weten wanneer je wel en wanneer je niet moet pushen, dat is heel belangrijk!"

Ondanks de zware mentale belasting voor Perez, gaan hij en zijn team vol vertrouwen richting Azerbeidzjan. "Het resultaat op zondag is een grote vertrouwensboost voor het team en we gaan proberen dit vast te houden. We mogen echter niet vergeten dat we slechts vijf races onderweg zijn en er nog een lange weg te gaan is", aldus de Red Bull-coureur.

Ook interessant:

De Grand Prix van Monaco stond niet bol spanning, maar er vielen genoeg mensen in positieve of juist negatieve zin op. En dat is al-tijd voer voor uitgebreid napraten in de Formule 1-podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Monaco 2021 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten