Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez vreest voor Red Bull: "Weet niet hoeveel beter het dit weekend nog wordt"

Na de tweede vrije training in Abu Dhabi kijkt Sergio Perez gematigd tevreden terug naar de vrijdagsessies. De Red Bull-coureur twijfelt over de snelheid van de RB16B, maar hoopt dat er nog verbetering wordt gevonden.

Sergio Perez sloot de tweede vrije training op het Yas Marina Circuit af op de vijfde plaats. Hij was een forse zeven tienden van een seconde trager dan de P1-tijd van Lewis Hamilton. De Mexicaan is niet erg positief over de snelheid van zijn Red Bull-bolide, al genoot hij wel van het aangepaste circuit in Abu Dhabi. "Ik weet eigenlijk niet hoeveel we verbeterd zijn en ik weet niet hoeveel beter het nog wordt", zegt hij vlak na afloop van de tweede training. Eerder zei teambaas Christian Horner al dat poleposition voor Max Verstappen of Perez lastig zou worden, maar dat de racepace van de heren er goed uitzag. Perez verwacht niet al te veel verbetering: "Ik heb hier mijn twijfels over."

Genoeg data verzameld bij Red Bull

Red Bull heeft een drukke avond en nacht voor de boeg. "Ik denk dat dat wel nodig is", zegt Perez. "We hebben verschillende set-ups geprobeerd op onze auto's, dus ik denk dat er in ieder geval genoeg informatie is. Hiermee kunnen we hopelijk de beste verbeteringen gaan vinden." Lewis Hamilton is volgens Red Bull de favoriet voor poleposition en kan hiermee een belangrijke voorsprong pakken op Verstappen in de allerlaatste race van het seizoen. Red Bull geeft echter niet op en lijkt op de longruns mee te kunnen komen met de Mercedes-coureurs.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"