Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez waarschuwt Verstappen en co na sterke start: "Er komt nog meer aan van mij"

Meer en meer stapt Sergio Perez uit de schaduw van teamgenoot Max Verstappen. De Mexicaan won dit seizoen al twee races en is momenteel de grootste uitdager van de Nederlandse wereldkampioen. En dan is Perez nog niet eens op de top van zijn kunnen, zegt hij.

Na vijf races staat de teller bij Sergio Perez op twee overwinningen, twee tweede plekken en eenmaal P5. Een meer dan goede start voor de Red Bull-coureur. In de strijd om het wereldkampioenschap staat hij tweede, veertien punten achter teamgenoot Max Verstappen. Perez geeft tegenover de media, waaronder RacingNews365 , aan dat hij afgelopen winter flink wat stappen heeft gemaakt. "Ik denk dat een van mijn zwakke punten vorig jaar was, het managen van de banden. Ik ben in de winter met mijn engineers gaan zitten om het goed door te nemen, want ik was behoorlijk teleurgesteld. Ik had geen goede racepace. Ik denk dat we erin geslaagd zijn om veel dingen te begrijpen. En we zijn dit jaar in dat opzicht veel beter geworden."

Er het maximale uithalen

De problemen waar Perez vorig jaar mee kampte, hadden volgens de Mexicaan ook te maken met dat hij nog altijd niet helemaal gewend was aan het rijden voor Red Bull. "Toen ik naar Red Bull kwam, was het omgaan met de banden anders." "Ik moest veel leren over het bandenmanagement in een Red Bull-auto. In mijn eerste jaar (2021, red.) werd het tegen het einde van het seizoen beter. Maar toen kwamen de regelwijzigingen en slaagde ik er niet in om goed voor de banden te zorgen. Nu voel ik dat ik beter in staat om te begrijpen wat een Red Bull-wagen doet. Ik voel me nu ook meer een Red Bull-coureur." Perez zit dus beter in zijn vel en voelt zich sterker en sterker worden. "Er komt nog meer aan en in dat opzicht word ik nog meer een Red Bull-coureur en weet ik nog beter hoe een Red Bull-wagen te rijden. Als je het concept van de auto begrijpt en een hecht team wordt, kun je er het maximale uithalen. Dat kan alleen door er de tijd voor te nemen. Hoe meer tijd je met een team doorbrengt, hoe beter het is. Maar ik weet zeker dat ik een grote sprong hebt gemaakt in vergelijking met vorig jaar."

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"