Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez wees al vroeg op verfoeide Red Bull-update: "Dat was het keerpunt"

Christian Horner zaaide verbazing toen hij aangaf dat Red Bull de verkeerde afslag met betrekking tot de ontwikkeling van de Formule 1-bolide al in 2023 had genomen en wel ten tijde van de Grand Prix van Spanje. Echter, Sergio Perez wees al eerder naar die bewuste GP.

Perez Qualifying Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het was in gesprek met Auto, Motor und Sport dat Christian Horner onthulde dat men de de ontwikkelingsgeschiedenis van de recente Red Bull-bolides had nagelopen. De conclusie: de eerste stap in de verkeerde richting werd in de Grand Prix van Spanje in 2023 gezet met een vloerupdate.

Was het een eureka-moment, of had men dit eerder kunnen ondervangen? Feit is dat Sergio Perez, de man die tot op heden het meeste worstelde met de RB20 en diens voorganger in september '23 al naar die bewuste race met bijbehorende updates wees.

Perez worstelde na die updates met de RB19, iets wat Horner recent onderschreef. Horner gaf aan dat men die signalen niet serieus nam, aangezien Max Verstappen desondanks bleef winnen. Hij wist klaarblijkelijk makkelijker om de nieuwe kenmerken van de Red Bull heen te rijden, iets waar Perez niet in slaagde, maar daar wilde de Mexicaan zich niet achter verschuilen, zo blijkt uit zijn quotes van toen: "Dat was het keerpunt."

"Er kwam een upgrade op de auto, maar het zou eenvoudig zijn om alles daarop af te schuiven, Mijn engineers zeggen dat het moeilijk is uit te leggen hoe een bepaalde aerodynamische wijziging invloed heeft op iemands rijgedrag, waarbij de ene coureur meer moeite heeft dan de andere."

"Het team komt met upgrades om de auto sneller te maken, iets dat ook is gebeurd. Ik had daarna echter moeite met het besturen van de auto. Het overkomt ook andere coureurs. Het kan zijn dat een bepaalde eigenschap niet bij je rijstijl past."

Ondanks zijn upgrade-argumenten stak Perez destijds de hand in eigen boezem: "Ik moest me aanpassen, maar ben daar niet zo snel in geslaagd als had gemoeten."

Ook interessant:

De Grand Prix van Azerbeidzjan leverde weer genoeg gespreksstof op. Het ging veelvuldig over Max Verstappen, die na een frustrerend en machteloos weekend als vijfde over de streep kwam. Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers én Rudy van Buren bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"