Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez wijst naar prestatieverschil met Verstappen: "Dit is echt niet makkelijk"

Hoewel Sergio Perez 'gewoon' een contract heeft voor 2024, wordt er in de media veel gespeculeerd over de nabije toekomst van de coureur. Dat komt grotendeels door een aantal moeizame raceweekenden die 'Checo' dit seizoen meemaakte. Onder andere het ongekende niveau van teamgenoot Max Verstappen is van grote invloed op zijn prestaties, zo vertelt hij. Perez zet alles op alles om zijn zitje te behouden.

Max-Verstappen-Sergio-Perez-RacingNews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De cijfers liegen er niet om: Sergio Perez kent in 2023 meer moeizame dan vlekkeloze Grand Prix-weekenden. Waar de zesvoudig racewinnaar in België tweede werd naast teamgenoot Max Verstappen, ging het in Zandvoort wederom mis na een spin en een botsing met de pitmuur in de race.

Afgelopen weekend kende de Mexicaanse coureur een sterk optreden. Volgens Perez heeft hij het tij weten te keren en is het nu zaak om het seizoen sterk af te sluiten, om zo onder meer zijn zitje voor volgend jaar veilig te stellen.

In een interview met DAZN zegt de teamgenoot van Verstappen het volgende:

"Ik denk dat de slechte momenten achter ons liggen. Ik voel me nu veel comfortabeler in de auto. Elk jaar leer je dingen en daarom vind ik deze sport zo leuk. Het belangrijkste is om van je fouten te leren." Hij vervolgt zijn verhaal met een terugblik op een reeks mindere weekenden. "Er zijn moeilijke momenten omdat het niet eenvoudig is om in deze omgeving onder deze druk te rijden. Het is niet makkelijk om teamgenoot van Max Verstappen te zijn. Hij is zonder twijfel de meest complete coureur op de grid en rijdt op een niveau dat ik nog niet eerder heb gezien in de Formule 1. Het grootste verschil tussen ons is dat Max zijn niveau voortdurend vast heeft weten te houden en ik niet", aldus een eerlijke Perez.

Zien we Perez volgend jaar terug als teamgenoot van Max Verstappen?

De coureur uit Guadalajara vertelt dat júist het proberen zich te verbeteren, af en toe voor struikelblokken zorgde tijdens de raceweekenden. "Als je gaat nadenken over hoe je een bocht moet nemen met driehonderd kilometer per uur, dan gaat dat niet zo makkelijk als wanneer je diezelfde bocht op de automatische piloot neemt. Het kostte me de afgelopen paar races veel moeite om een beter gevoel te krijgen in de auto."

Checo heeft maar één missie voor de resterende races: presteren. "Ik denk dat we het jaar goed af kunnen sluiten. Mijn focus is om hier te zijn, races te winnen en kampioenschappen binnen te halen met Red Bull."

De Mexicaan sluit af met een anekdote over de toekomst. "Ik heb een contract tot en met volgend jaar en ergens volgend jaar gaan we om de tafel zitten om te praten over de periode daarna." Over zijn zitje voor 2024 lijkt hij zich niet zo'n zorgen te maken. Mochten de wegen tussen hem en zijn werkgever tóch eerder scheiden dan verwacht, dan is dat zo, stelt de Mexicaan.

"Als mijn plek voor 2024 er niet is, moeten we op zoek naar alternatieven. Het enige dat ik nu onder controle heb is dat ik veel geniet en het beste uit mezelf haal", aldus de Red Bull-coureur.

Ook interessant:

Recordhouder Verstappen spreekt op de baan, Mercedes vooral daarbuiten

Verstappen deed het onmogelijk op Monza. Meer lof voor hem in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365? Jazeker, maar de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk bespreken heus ook meer.

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zwaarbevochten zege Verstappen in Imola