Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez wijst oorzaak mindere periode aan: "Red Bull-bolide anders dan ik had gewild"

Sergio Perez blikt terug op de eerste seizoenshelft en vooruit op de tweede. Hij hoopt zijn vorm weer honderd procent te herpakken.

Na een lastige periode halverwege de eerste helft van het jaar, leek Sergio Perez zijn vorm tijdens het Belgische GP-weekend eindelijk weer te pakken te hebben. Toch finishte hij alsnog ruim twintig seconden achter teamgenoot Max Verstappen. In gesprek met onder meer RacingNews365 blikt hij terug op de eerste seizoenshelft. Gemengde gevoelens heeft hij daarbij. "Voor het team is het een geweldig half jaar geweest. Het zou mooi zijn om dat door te zetten in de tweede seizoenshelft. Aan mijn kant heb ik vier à vijf weekenden gehad waarin ik niet gemaximaliseerd heb. Dat heeft me veel punten gekost, maar ik heb wel een hele sterke start van het jaar gehad. In het tweede deel van het seizoen wil ik mijn vorm weer helemaal terug vinden en zoveel mogelijk punten scoren."

De oorzaak?

Gevraagd of de oorzaak echt bij hemzelf te zoeken is, of dat de Red Bull-bolide na verloop van tijd minder was zoals hij wilde, slaat de Mexicaan aan op die laatste suggestie. "De auto is wel wat veranderd op dat vlak. Toen we naar Barcelona afreisden, had de Red Bull-bolide een andere balans dan ik had gewild. Nu denk ik dat we dat weer onder controle hebben de laatste Grands Prix weer goede stappen hebben gezet. De racepace is goed, maar de kwalificatie viel niet altijd onze kant op." C'est la vie , oordeelt Checo. "Zo gaat het soms nou eenmaal. Door de jaren heen heb je soms een periode met wat mindere races, maar het belangrijkste is op welke positie we na de GP van Abu Dhabi (de laatste race van het jaar, red.) in het kampioenschap staan", redeneert Perez.

Lot ligt in Checo's handen

Gevraagd naar zijn toekomst bij Red Bull, heeft Perez er alle vertrouwen in dat hij zichzelf zal bewijzen. "Het ligt in mijn handen. Ik focus me op mezelf. Ik ben een winnaar en ik hou er niet van om slechte raceweekenden mee te maken. Dat is niet waarom ik hier ben, want dan zou ik liever iets anders doen." "Ik ben hier namelijk omdat ik weet dat ik het kan en dat heb ik eerder al laten zien. Mensen thuis op de bank vergeten wel eens in hoeverre het draait om de kleinste details. Andere teams en andere coureurs hebben ook wel eens zo'n periode meegemaakt", aldus de Red Bull-coureur.

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel