Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez rekent zich nog niet rijk met P2: "Onze longruns waren niet best"

Het scheelde 66 duizendsten of Sergio Perez had Max Verstappen verslagen in de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan. De Mexicaan kan er wel om lachen en wijst ook het pijnpunt aan.

Perez Qualifying Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez werkte een zeer goede kwalificatie af in Japan, maar zal na afloop alsnog een beetje balen. De Red Bull-coureur zat er de gehele sessie goed bij en kwam in Q3 maar 66 duizendsten tekort om teamgenoot Max Verstappen van poleposition af te houden. Perez kan er wel om lachen na afloop, al rekent hij zich nog niet rijk voor de race.

"Het was close met Max", lacht Perez. "Ik had het gevoel dat het een goede ronde was, al was het wel tricky. Zeker aan het einde van de ronde kon je nog veel verliezen, bijvoorbeeld in de laatste sector en chicane. We knoopten het allemaal aan elkaar, maar helaas was het niet genoeg."

Toch is Perez wel blij dat hij de strijd aan kan gaan met Verstappen. "Het zit het gehele weekend al dicht bij elkaar, ook gedurende de kwalificatie. Als de marges klein zijn, kan alles het verschil maken. Ik had bijvoorbeeld niet de beste exit voor de opening van de laatste ronde. Dat had het verschil kunnen maken (voor pole red.). Toch is dit een goede uitgangspositie. Onze longruns waren niet al te best, maar we hebben wel hard gewerkt. Hopelijk zijn we sterk in de race."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen maakt zich geen zorgen: "Dit zegt niks voor Monaco"