Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez wil dramatisch weekend snel vergeten: "Het was een zooitje!"

Sergio Perez kende een dramatisch weekend in Groot-Brittannië. De Mexicaan spinde vroeg in de kwalificatie en kon een goede klassering vergeten door te vroeg naar intermediates te wisselen. Het zorgt voor frustratie bij de Red Bull-coureur.

Perez race Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wat is er toch met Sergio Perez aan de hand? De Red Bull-coureur startte uit de pitstraat na een spin in de kwalificatie en eindigde op een roemloze zeventiende plaats. Een te vroege switch naar intermediates gooide uiteindelijk roet in het eten. Perez legt uit waar dat aan lag.

"Ik heb de intermediates binnen zeven ronden gesloopt en had geen banden meer over toen het echt begon te regenen", vertelt Perez tegenover onder meer RacingNews365. "Het was een zooitje, want daarna stopten we opnieuw en reden we tussen de leiders. Daarom was het heel lastig om progressie te boeken."

Toch wil Perez niet zomaar van een foute keuze spreken. "Het was een close call, maar het stopte met regenen en de eerste sector was droog. We moesten gokken door onze positie, want we wilden punten scoren. We hadden geen geluk en het is goed dat er even een pauze volgt zodat we de koppen bij elkaar kunnen steken."

De Mexicaan geeft niet op. "Er is licht aan het einde van de tunnel, maar tegelijkertijd is het een teleurstellende race. We moeten ervoor zorgen dat we in de juiste window zitten met de balans en progressie boeken op vrijdagen. Dan gaat het een stuk beter."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership