Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
RB20

Perez zag gelijk 'ongelofelijke' RB20: "Dat was heel indrukwekkend"

Red Bull was in 2023 al zeer dominant met de RB19 en verbaasde vriend en vijand met de flink veranderde RB20. Tijdens de testdagen mocht Sergio Perez de auto aan de tand voelen en hij is daar zeer positief over.

Perez Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull verraste toch wel tijdens de presentatie van de RB20 met de gloednieuwe en veranderde bolide voor 2024. Ook tijdens de testdagen op het Bahrain International Circuit wist de Red Bull te imponeren met Max Verstappen en Sergio Perez achter het stuur. De Mexicaan blikt terug op die testdagen en kijkt alvast vooruit op de race van komende zaterdag.

"We hebben zeker een goede stap voorwaarts gezet, dus ik ben echt heel blij met het niveau van de auto", zo zegt Perez tegen verschillende media, waaronder RacingNews365. De Mexicaan is onder de indruk van de RB20. "Het is ongelofelijk. Toen Max de auto instapte en de baan opreed, dat was heel indrukwekkend om te zien."

Perez had hetzelfde gevoel toen hij voor het eerst de RB20 mocht besturen in Bahrein. "Ik had onmiddellijk dat gevoel, maar mijn programma tijdens de testdagen was iets anders. Ik kon niet zoveel leren over de auto, omdat ik gelijk een long run moest rijden. Je leert altijd over de auto en je kunt zien dat er veel potentie in de auto zit. Als ik zelf niet in de auto zat, dan vonden we heel interessante dingen toen Max in de auto zat, dus toen konden we leren van wat hij deed."

"Ik denk dat het een goede auto zal zijn, het is een fijne auto om in te rijden. Het ziet er heel, heel erg goed uit", zo zegt Perez in aanloop naar de Grand Prix van Bahrein.

De Mexicaan denkt dat hij zich comfortabeler zal voelen in de 2024-auto. "We hebben veel van onze tekortkomingen die we hadden tegen het einde van vorig jaar begrepen. En tegelijkertijd denk ik dat er veel dingen verbeterd zijn ten opzichte van vorig jaar. Dus in dat opzicht zou het een stuk positiever moeten zijn."

Perez laat ook alvast zijn licht schijnen over het aankomende raceweekend. "Laten we kijken wat er dit weekend gebeurt, maar ik verwacht dat we sterk zullen zijn, want het ziet er goed uit. Maar zoals altijd, alles zal dicht bij elkaar zitten aan de top", zo sluit Perez af.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract