Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez ziet 'licht aan einde van de tunnel': "Maar worstelen veel meer dan verwacht"

Sergio Perez kwalificeerde als achtste tijdens de kwalificatie in Spanje, maar de Mexicaan valt nog verder naar achteren door een gridstraf van drie plaatsen. Volgens Perez zag de Oostenrijkse renstal het vooral niet aankomen dat ze zo slecht aan dit weekend zouden beginnen.

Perez Qualifying Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

In tegenstelling tot de voorgaande drie races wist Sergio Perez zich weer eens naar Q3 te rijden. Maar door een foutje in het laatste deel van de kwalificatie kwam hij niet verder dan de achtste tijd. Door een gridstraf van drie plaatsen, nog afkomstig van de Grand Prix van Canada, zal hij de race vanaf de elfde positie aanvangen.

Na afloop van de kwalificatie legt hij tegenover onder meer RacingNews365 uit dat de auto wel iets beter voelt, ondanks het feit dat hij buiten de top tien moet starten. "Het licht is wel zichtbaar aan het einde van de tunnel. Q3 eindigde helaas ongelukkig, omdat ik te veel tijd verloor in de laatste sector van mijn laatste rondje, dus ik denk wel dat ik dichterbij had kunnen staan. Ik had nog maar één set zachte banden over en het was lastig dat de wind van richting veranderde." 

"Maar ik denk wel dat we, over het algemeen, te ver zijn gegaan dit weekend, want we blijven maar zoeken naar balans. Desondanks heb ik wel het gevoel dat we stappen in de goede richting hebben gezet, dus ik voel me wel iets comfortabeler." 

Perez voelt zich wel een stuk beter achter het stuur van de RB20, al is dat aan de resultaten nog niet te zien. De dominantie die men verwachtte van Red Bull kwam nog niet naar voren en Perez moet toegeven dat het team niet verwacht had het zo moeilijk te krijgen in Spanje. "Ik denk dat we de auto goed verkend hebben, maar we hadden echt niet verwacht dat we het zo lastig zouden gaan krijgen dit weekend. De correlatie kan goed zijn, maar soms ook heel slecht."

"De problemen met de banden vielen ook wel op, het is dus echt lastig om dit weekend de juiste richting te kiezen. Hopelijk kunnen we tijdens de race weer wat snelheid terugvinden en al die tegenvallers snel vergeten."

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'