Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez ziet nog genoeg ruimte voor verbetering bij Red Bull

De testdagen in Barcelona zijn voor Sergio Perez goed verlopen. Wel zijn er nog genoeg vlakken waarop verbeterd kan worden en brengt het nieuwe tijdperk in de Formule 1 een nieuwe uitdaging binnen Red Bull.

Op de derde en laatste dag van de testdagen in Barcelona klokte Sergio Perez maar liefst 74 rondes. Dit was een positieve afsluiter voor de Mexicaan, die met tevredenheid terugkijkt op de eerste drie dagen van de wintertests. "Ik denk dat we een goede basis hebben. Het is natuurlijk nog vroeg, maar ik ben hoopvol over de stappen die we kunnen nemen richting de testdagen in Bahrein." Perez is begonnen aan zijn tweede Formule 1-seizoen bij Red Bull. Na een 'opwarmjaar' in 2021 verwacht hij nu meer van zichzelf. "Het is belangrijk dat ik blijf leren van mijn rijden en van hoe ik mijzelf aanpas aan de auto en het team. Daarna moeten we er alles uithalen wat er in zit."

Nieuwe uitdaging voor Perez

De Formule 1-coureurs moeten zich aanpassen aan de nieuwe generatie bolides. Ook Perez, al ziet hij vooral wat veranderen in zijn manier van aanpak gedurende het weekend. "Ik denk dat de uitdaging tijdens dit seizoen het maximaliseren van een heel weekend is", aldus de teamgenoot van Max Verstappen. Red Bull zat nét niet in de top drie meest productieve teams van de eerste testdagen. Ferrari legde met 439 gecompleteerde rondes de meeste kilometers af, gevolgd door Mercedes en McLaren met respectievelijk 393 en 367 rondes. Verstappen en Perez kwamen gezamenlijk tot 357 rondes.

Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst