Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Perez ziet nog genoeg ruimte voor verbetering bij Red Bull

De testdagen in Barcelona zijn voor Sergio Perez goed verlopen. Wel zijn er nog genoeg vlakken waarop verbeterd kan worden en brengt het nieuwe tijdperk in de Formule 1 een nieuwe uitdaging binnen Red Bull.

Perez Barcelona wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Op de derde en laatste dag van de testdagen in Barcelona klokte Sergio Perez maar liefst 74 rondes. Dit was een positieve afsluiter voor de Mexicaan, die met tevredenheid terugkijkt op de eerste drie dagen van de wintertests. "Ik denk dat we een goede basis hebben. Het is natuurlijk nog vroeg, maar ik ben hoopvol over de stappen die we kunnen nemen richting de testdagen in Bahrein."

Perez is begonnen aan zijn tweede Formule 1-seizoen bij Red Bull. Na een 'opwarmjaar' in 2021 verwacht hij nu meer van zichzelf. "Het is belangrijk dat ik blijf leren van mijn rijden en van hoe ik mijzelf aanpas aan de auto en het team. Daarna moeten we er alles uithalen wat er in zit."

Nieuwe uitdaging voor Perez

De Formule 1-coureurs moeten zich aanpassen aan de nieuwe generatie bolides. Ook Perez, al ziet hij vooral wat veranderen in zijn manier van aanpak gedurende het weekend. "Ik denk dat de uitdaging tijdens dit seizoen het maximaliseren van een heel weekend is", aldus de teamgenoot van Max Verstappen.

Red Bull zat nét niet in de top drie meest productieve teams van de eerste testdagen. Ferrari legde met 439 gecompleteerde rondes de meeste kilometers af, gevolgd door Mercedes en McLaren met respectievelijk 393 en 367 rondes. Verstappen en Perez kwamen gezamenlijk tot 357 rondes.

Ook interessant:

Hamilton krijgt het zwaar en moet niet alleen Verstappen van zich afschudden

In de nieuwste RN365-podcast bespreken we het gedwongen vertrek van Michael Masi en oordelen Viaplay-expert Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers dat Hamilton het zwaar gaat krijgen met Verstappen, maar ook met anderen. Beluister de nieuwste aflevering hieronder.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 wintertest Barcelona 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull