Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez ziet ruimte voor verbetering bij Red Bull

Het Grand Prix-weekend van Japan begon oké voor Sergio Perez en Max Verstappen, al is er nog genoeg ruimte voor verbetering. Dat komt volgens Perez wel goed op wat hij 'het beste circuit ter wereld' noemt.

Perez Japan wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Sergio Perez heeft de eerste twee trainingen voor de GP van Japan afgesloten met respectievelijk de tiende en de vierde tijd. In de stromende regen ging het goed bij Red Bull, maar aan de tijden van Mercedes kwamen ze nog niet. Met de verraderlijke weersomstandigheden liep het allemaal net even anders dan gepland bij de coureurs.

"Hopelijk brengt dat lekker veel actie met zich mee", zegt Perez optimistisch. "Op zondag zien de weersomstandigheden er wisselvallig uit en kan het zomaar een fantastische dag worden, vooral voor de fans natuurlijk. Over het algemeen hebben we het prima gedaan in deze omstandigheden."

Prima, maar het kan nog beter bij Red Bull. "Dit circuit is altijd een grote uitdaging, vooral als het ook nog eens nat is. Het is een grote uitdaging, maar het is wel geweldig. Het is het beste circuit ter wereld, dat is zeker!"

Red Bull moet op zaterdag verbeteren

Door de regenachtige weersomstandigheden in de eerste twee vrije trainingen wordt het een drukke VT3 voor de Formule 1-teams. Ook bij Red Bull valt er nog genoeg verbetering te vinden en men hoopt op een droge sessie of in ieder geval omstandigheden vergelijkbaar met die in de kwalificatie. "In deze omstandigheden voelen wij ons echter al prima", zegt Perez over de set-up in de regen.

Toch moet er nog genoeg gebeuren om de auto klaar te stomen voor de kwalificatie en de race. "We hebben een idee in welke richting we hiervoor moeten werken en wat we allemaal moeten gaan doen. Als we dat voor elkaar krijgen, dan zit het bij ons wel goed", aldus de Mexicaan.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"