Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez ziet ruimte voor verbetering bij Red Bull

Het Grand Prix-weekend van Japan begon oké voor Sergio Perez en Max Verstappen, al is er nog genoeg ruimte voor verbetering. Dat komt volgens Perez wel goed op wat hij 'het beste circuit ter wereld' noemt.

Sergio Perez heeft de eerste twee trainingen voor de GP van Japan afgesloten met respectievelijk de tiende en de vierde tijd. In de stromende regen ging het goed bij Red Bull, maar aan de tijden van Mercedes kwamen ze nog niet. Met de verraderlijke weersomstandigheden liep het allemaal net even anders dan gepland bij de coureurs. "Hopelijk brengt dat lekker veel actie met zich mee", zegt Perez optimistisch. "Op zondag zien de weersomstandigheden er wisselvallig uit en kan het zomaar een fantastische dag worden, vooral voor de fans natuurlijk. Over het algemeen hebben we het prima gedaan in deze omstandigheden." Prima, maar het kan nog beter bij Red Bull. "Dit circuit is altijd een grote uitdaging, vooral als het ook nog eens nat is. Het is een grote uitdaging, maar het is wel geweldig. Het is het beste circuit ter wereld, dat is zeker!"

Red Bull moet op zaterdag verbeteren

Door de regenachtige weersomstandigheden in de eerste twee vrije trainingen wordt het een drukke VT3 voor de Formule 1-teams. Ook bij Red Bull valt er nog genoeg verbetering te vinden en men hoopt op een droge sessie of in ieder geval omstandigheden vergelijkbaar met die in de kwalificatie. "In deze omstandigheden voelen wij ons echter al prima", zegt Perez over de set-up in de regen. Toch moet er nog genoeg gebeuren om de auto klaar te stomen voor de kwalificatie en de race. "We hebben een idee in welke richting we hiervoor moeten werken en wat we allemaal moeten gaan doen. Als we dat voor elkaar krijgen, dan zit het bij ons wel goed", aldus de Mexicaan.

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
Ophef in F1-paddock Vermeende berichten van Horner gelekt naar F1-bazen en media