Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Petrov nuanceert motorisch nadeel Red Bull: "Waarom niet?"

Voormalig F1-coureur Vitaly Petrov is onder de indruk van wat Red Bull met met name Max Verstappen laat zien. De suggestie dat het team hinder ondervindt van het hebben van geen eigen motor, nuanceert de Rus.

Verstappen Russell Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor Vitaly Petrov stond tijdens de wintertests in 2022 al een duidelijke favoriet op: "Het was duidelijk dat het voordeel lag bij Red Bull en bij Max Verstappen in het bijzonder. Ik vond het alsnog interessant om te zien hoe men het op ging nemen tegen Ferrari en hoe dat team, om wat voor redenen dan ook, verloor."

"Het volgende seizoen wordt ook interessant. Laten we eens zien of Mercedes terug kan keren en hoe Ferrari alle fouten het hoofd biedt. Kunnen ze vechten met Red Bull?"

Gevraagd of de dominantie van Mercedes in de huidige Formule 1 er definitief op zit, haalt Petrov de schouders op: "Het kan zomaar dat ze dit jaar het veld weer aanvoeren. Zekerheden zijn er niet, maar er liggen kansen."

Als de publicatie, Sport-Express, suggereert dat Red Bull het als operatie lastiger heeft omdat men geen eigen motoren bouwt (de huidige motor is van Japanse Honda-makelij, red.), nuanceert Petrov dat nadeel.

"Waarom zou Red Bull desondanks niet kunnen domineren? Het is een geweldig team, met geweldige professionals. Er zit tevens veel geld achter. Ze weten precies wat ze willen en hoe ze de zaken aan moeten pakken."

"Natuurlijk is het een voordeel als je samenwerkt met een autobouwer, dan kan je werken aan eigen unieke ontwikkelingen, maar dat betekent niet dat andere teams helemaal geen kans maken om te winnen."

Ook interessant:

Deze Formule 1-records kan Verstappen in 2023 verbreken

Max Verstappen moet een kleine twee maanden voor de aftrap van het nieuwe Formule 1-seizoen natuurlijk tot één van de favorieten worden gerekend. Als hij wederom zo succesvol is als vorig jaar kan hij enkele records verbreken.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend