Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Photoshop-afdeling Red Bull flikt 't weer: belangrijk detail vakkundig weggewerkt

Had Red Bull iets te verbergen bij de presentatie van de nieuwe Red Bull RB20? Het lijkt er wel op!

RB20 Side
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Red Bull presenteerde, als we af moesten gaan op de studiofoto's van de RB20, een auto zonder luchtinlaten aan de voorkant van de sidepods. De traditionele horizontale 'brievenbus' was dicht gewerkt alsof het oudejaarsdag betreft, maar dat lijkt daadwerkelijk een nieuwe feature van de RB20.

Een sidepod heeft echter wel degelijk een inlet nodig, maar die zit direct, verticaal tegen de monocoque aan. Eerder schreven we al wat het beeoogde doel daarvan is. Foto's die RacingNews365 wist te maken van de RB20 lieten zien wat door het photoshop-team van Red Bull zelf vakkundig was weggewerkt. Op de studiofoto's zien we op de positie van die inlet een wirwar van carbon.

Het lijkt er dus op dat Red Bull iets gevonden lijkt te hebben wat men zo lang mogelijk voor zichzelf heeft willen houden. Een verticale inlet tegen de monocoque aan? Helemaal nieuw is het toch niet, want het vertoont in de basis enkele overeenkomsten met de Mercedes W13 zoals die een kleine twee jaar geleden voor het eerst aan het publiek getoond werd.

In de fotocarrousel hieronder zie je de vergelijking tussen de bewerkte studiofoto, de daadwerkelijk auto en de Mercedes van twee jaar geleden.

			© Red Bull Contentpool
	© Red Bull Contentpool
			© RacingNews365 / Mercedes / XPB
	© RacingNews365 / Mercedes / XPB

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training