Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri bijt fel van zich af om McLaren-teamorders: "Geen blanco cheque"

McLaren kondigde voor de Grand Prix van Azerbeidzjan aan dat Oscar Piastri Lando Norris zou gaan helpen in de titelstrijd met Max Verstappen. Toch bijt Piastri nu van zich af.

Piastri Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voorafgaand aan de Grand Prix van Azerbeidzjan maakte McLaren bekend dat ze teamorders gingen inzetten om Lando Norris aan de rijderstitel te helpen. Wanneer een belangrijke situatie zich voordeed, moest Oscar Piastri medewerking verlenen zodat Norris meer punten kan pakken. De Brit moet in de laatste zes races namelijk een achterstand van 52 punten goedmaken op Max Verstappen. En hoewel Piastri de situatie begrijpt, bijt hij nu wel van zich af. De talentvolle Australiër gaat niet zomaar aan de kant.

"Het team wil de beide kampioenschappen winnen", vertelt Piastri in gesprek met Auto, Motor und Sport. " Als je de kans hebt, kan je die niet aan je voorbij laten gaan. Wanneer ik puur aan mezelf denk, wil ik geen teamorders tegen me hebben. Geen enkele coureur houdt daarvan. Voor je eigen trots wil je laten zien dat je de snelste coureur bent. Desondanks zal ik Lando in de laatste races helpen als ik de vraag krijg."

Er moet echter wel een goede reden voor zijn, beaamt de felle Piastri. "Hij heeft een realistische kans om de titel te winnen, maar het is geen blanco cheque. Het moet voor mij zinvol zijn om hem te laten gaan. We willen ook het constructeurskampioenschap winnen. Als ik mijn race opoffer om Lando bij te staan, helpt het niet om dat doel te bereiken. We zullen per situatie beslissen. De Grand Prix van Azerbeidzjan was een voorbeeld van hoe we het aanpakken bij McLaren. Als Lando Sergio Perez niet ophield voor mijn pitstop, had ik misschien niet gewonnen. Hij had een aandeel in mijn overwinning."

Ook interessant:

De titelstrijd in de Formule 1 nadert de ontknoping. Max Verstappen moet in de laatste zes races een voorsprong van 52 punten verdedigen op Lando Norris, die steeds dichter naar de wereldkampioen toe kruipt. Maar Verstappen lijkt niet echt te kunnen rekenen op steun van Sergio Perez, toch?! Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x