Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri daagt Verstappen en Red Bull uit: "Al kun je ze nooit uitsluiten!"

Oscar Piastri wist zijn McLaren op de eerste startrij te zetten voor de Grand Prix van Emilia-Romagna naast Max Verstappen. De Australiër is blij met zijn prestatie en ziet kansen op de overwinning.

Piastri Imola Quali
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren is het hele weekend al snel op Imola en dat bewees Oscar Piastri tijdens de kwalificatie. Hij moest het afleggen tegen Max Verstappen en Red Bull Racing, maar kan zich opmaken voor een spannende race. Uiteindelijk was hij 74 duizendsten langzamer dan Verstappen.

"Het was een vrij goed rondje, alleen de laatste bocht was een beetje slordig. Ik denk dat het hier heel moeilijk is om een perfecte ronde te rijden. En ik ben echt blij dat ik vanaf het moment dat ik op de baan reed me echt comfortabel voel met de auto. Ik zit zo dichtbij poleposition maar ben heel blij. Het is even geleden dat ik hier ben geweest, dus ik ben erg blij met hoe het weekend tot nu toe verloopt", zo vertelt Piastri.

Kan Piastri dan voor de overwinning gaan op Imola? "Ik denk van wel. Ik denk dat we in het verleden 'nee' zeiden, maar met de recente prestaties hebben we geleerd om 'ja' te zeggen, dus we zullen zien wat we kunnen doen. We hebben het hele weekend al de snelheid, al kun je Max en Red Bull natuurlijk nooit uitsluiten, zoals we hebben gezien. Ik denk dat het vertrouwen groot is. Het is niet de makkelijkste baan om in te halen, maar ik denk dat het vertrouwen groot is dat we iets goed kunnen neerzetten", zo sluit Piastri af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Emilia-Romagna 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Spanje Data tonen aan: Verstappen en Red Bull moeten één belangrijk punt verbeteren