Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri deelt wanneer McLaren Red Bull kan uitdagen

McLaren heeft upgrades meegenomen naar Miami en zo hoopt het team uit Woking een volgende stap naar voren te zetten. Oscar Piastri hoopt vooral dat de auto weer wat beter wordt, al zal het nog wel even duren voordat ze Red Bull serieus kunnen uitdagen.

Piastri China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren kent een aardige start van 2024. Lando Norris en Oscar Piastri hebben in de eerste vijf Grand Prix-weekenden 96 punten bij elkaar gereden en daarmee staat het team stevig op de derde plek in het constructeurskampioenschap. In tegenstelling tot zijn teamgenoot Norris heeft Piastri dit jaar nog geen podium gepakt, maar wellicht helpen nieuwe upgrades wel voor de Australiër. En laat McLaren die nu net meenemen naar Miami.

"Hopelijk is het een goede stap voorwaarts. Dat is altijd wat je wil van upgrades voor de auto", zegt Piastri tegenover onder meer RacingNews365 in aanloop naar de Grand Prix van Miami. "Het is duidelijk dat het in een sprintweekend iets moeilijker is om er alles uit te halen, omdat je maar één training hebt, maar hopelijk is het een goede stap voorwaarts. Ik denk dat we vorig jaar in Bakoe, de race voor Miami, een aantal upgrades hadden en toen hadden we hier te maken met een domper. We moeten dus afwachten of dit circuit bij ons past, want vorig jaar hebben we nogal wat dingen veranderd. Hopelijk doet de upgrade wat het moet doen, dat zou goed zijn", legt de McLaren-man verder uit.

Hoe groot verwacht Piastri dat de sprong zal zijn met deze upgrades? "Ik denk dat het een behoorlijke stap vooruit zal zijn en we proberen op het pad van vorig jaar te blijven. Maar als je steeds dichter bij de limiet van deze auto's en deze regels komt, wordt het natuurlijk steeds moeilijker om dat te doen. Dus we het zullen zien. Ik denk dat de upgrades van vorig jaar altijd goed hebben gewerkt. Dus ja, hopelijk kunnen we dit jaar een vergelijkbaar effect bereiken."

Veelzijdig pakket

Bij McLaren hopen ze er dus op dat deze upgrades een stap naar voren zijn, maar wat is er nodig om consistent te vechten voor de podiumplekken? Red Bull ligt bijvoorbeeld nog een stap voor op het team uit Woking. "Ik denk dat de Red Bull over het algemeen een erg sterke auto is. De auto lijkt niet echt een grote zwakte te hebben en is gewoon sterk op alle gebieden."

Piastri vervolgt: "Ik denk dat we op sommige gebieden zwakker zijn dan sommige van onze concurrenten en daar proberen we iets aan te doen. Maar ik denk dat we steeds dichterbij komen. Ik denk dat we er vorig jaar heel erg dichtbij zaten op een paar circuits. Maar we hebben duidelijk niet het veelzijdige pakket dat Red Bull op dit moment heeft. Dus ik denk dat we nog wel wat werk te verzetten hebben."

"De upgrades van dit weekend proberen ons daarbij te helpen. Ik denk met het traject dat we hebben afgelegd, als je kijkt naar onze situatie van twaalf maanden geleden tot waar we nu zijn, dan staan we er goed voor. Hopelijk kunnen we later dit jaar en in het volgende seizoen de uitdaging wat meer aangaan", zo sluit Piastri af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Miami 2024

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"