Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri gaat vol voor de overwinning: "Ik heb zeker groen licht"

Oscar Piastri zal vanaf de tweede startpositie beginnen aan de Grand Prix van Azerbeidzjan en dat smaakt naar meer voor de McLaren-coureur. Hij heeft in ieder geval groen licht om er tijdens de race vol voor te gaan.

Piastri FP3 Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was een kwalificatie vol gemengde gevoelens voor McLaren. Lando Norris kwam door een inschattingsfout van het team niet verder dan Q1, terwijl Oscar Piastri het uiteindelijk tot P2 schopte. De Australiër staat daarmee tussen de beide Ferrari-coureurs in, maar steekt niet onder stoelen of banken dat hij vol voor de overwinning zal gaan.

Na afloop van de kwalificatie blikt hij terug op zijn rondje tijdens de slotfase van Q3. "Ik kwam elke sessie weer iets dichter bij de muren, al kwam ik tijdens mijn laatste rondje wel iets té dichtbij. Maar uiteindelijk heb ik mijn best gedaan er het maximale uit te halen. Dit circuit beloont je echt voor je inzet en ik had in mijn laatste rondje van Q3 niets meer te verliezen, dus probeerde ik alles gewoon te maximaliseren."

"De auto voelde eigenlijk de hele kwalificatie goed aan, maar in het begin van de sessie (tijdens Q1 en Q2, red.) slaagde ik er gewoon niet in alles te maximaliseren. Maar uiteindelijk ben ik echt heel blij met deze sessie."

De Australiër maakt er dan ook geen geheim van dat hij zeker voor de overwinning zal strijden tijdens de race. "Vanaf deze startpositie kan dat zeker, maar ik denk wel dat het heel lastig zal zijn om anderen te volgen. Als ik wat schone lucht kan krijgen zal het fijn zijn, maar we gaan het zien. Ik denk dat onze race pace goed is, maar de Ferrari-coureurs zijn ook niet bepaald langzaam. Maar ik heb zeker groen licht om er vol voor te gaan."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Rechterhand Verstappen belangrijke spil in herstructurering Red Bull Racing