Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri in zevende hemel na knappe overwinning: "Een van de beste races van mijn carrière"

Het werd een uiterst spannende strijd om de overwinning tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan, maar uiteindelijk kwam Oscar Piastri als winnaar over de streep. Hij was daar zelf logischerwijs uitermate blij mee.

Piastri Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De strijd om de overwinning bleef lange tijd spannend tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan, maar uiteindelijk kwam Oscar Piastri als winnaar over de streep op het Baku City Circuit. Hij wist een ijzersterke Charles Leclerc, die zijn pole uiteindelijk niet kon verzilveren, achter zich te houden en kon in de slotfase ook de chaos in de strijd om P2 nog vermijden. Kortom: een geslaagd weekend voor Piastri.

De McLaren-coureur klonk na afloop van de race dan ook extreem blij met zijn overwinning. "Ik probeerde bij de start al om Charles voorbij te komen, maar toen ik uit de DRS raakte had ik de pace gewoon niet. Maar na mijn pitstop zag ik ineens dat ik er weer dicht achter zat en leek het er ook op dat ik meer grip had. Ik wist ook dat het niet meer zou lukken als ik het niet meteen aan het begin van de stint zou doen, dus nam ik het risico. Uiteindelijk lukte het allemaal, maar moest ik de 35 ronden die volgden wel echt hard werken." 

"Toen Charles de laatste paar ronden uit de DRS raakte, voelde ik me wel wat meer op mijn gemak. Maar als ik eerlijk ben kan je hier niet echt relaxen tijdens een race, want je moet hier altijd hard werken. Maar dit is ongetwijfeld een van de beste races van mijn carrière." 

Piastri is dan ook ontzettend enthousiast als hij zich bedenkt waar het team vorig jaar rond deze tijd nog stond. "Als ik kijk naar waar het team stond toen ik net kwam kijken vorig jaar... Toen stonden we echt laatste, maar nu staan we aan de leiding in het kampioenschap. Al mijn waardering gaat uit naar het team voor de vooruitgang die we de afgelopen 18 maanden hebben laten zien."

"Dit soort resultaten waren twaalf maanden geleden echt nog niet mogelijk, maar dit was echt een prestatie van het team. Ik kijk er echt naar uit om te zien wat de toekomst ons nog brengt."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"