Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri maakt achterblijver Stroll met de grond gelijk: "Alsof het zijn eerste kartrace was"

Had Oscar Piastri de GP van Italië kunnen winnen? Hij werd in ieder geval wel flink opgehouden door achterblijver Lance Stroll en daar was de McLaren-rijder op zijn zachtst gezegd niet blij mee.

Piastri Race Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Oscar Piastri finishte op bijna 3 seconden van Charles Leclerc als tweede in de GP van Italië. In de slotfase van de race probeerde de Australiër De Ferrari-rijder nog van de thuiszege af te houden, maar kwam uiteindelijk te kort. Zijn inhaalrace begon nog goed, maar hij had ook last van enkele coureurs op de baan.

"Ik vroeg eigenlijk meteen welk tempo ik moest rijden om Charles te pakken. En het tempo dat ik nodig had, was eigenlijk wat ik de eerste paar ronden reed. Op dat moment was ik behoorlijk optimistisch, maar ik verloor behoorlijk wat tijd achter Carlos (Sainz, red.)."

En toen kwam hij achterblijver Lance Stroll tegen. "Stroll reed alsof het zijn eerste kartrace was en ik weet niet wat er door hem heen ging toen hij de blauwe vlag zag. Dat kostte weer een seconde", klaagt Piastri over de actie van de Aston Martin-rijder. 

"Ik had een perfecte stint nodig om die race te winnen. Die kleine dingen hebben ons uiteindelijk de kans gekost. Het zou sowieso een kleine kans zijn geweest, maar ja. Het scheelde zeker niet veel of het was gelukt. Ik was echt aan het pushen om het te proberen. Sneller dan dat had ik niet gekund, ik kwam net iets te kort."

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na machteloze race Verstappen in Bakoe