Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri onthult oorzaak opmerkelijke ribbreuk: "Verschrikkelijke dagen gehad"

Oscar Piastri baarde opzien met een tweet tijdens de zomerstop. De Australiër onthulde vrij plotseling dat hij tijdens het seizoen een gebroken rib was opgelopen. Tot op heden dacht men dat hij deze blessure na Silverstone had opgelopen, maar dat is niet het geval.

Piastri
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was een bericht wat als donderslag bij heldere hemel kwam. Oscar Piastri reed de laatste GP's voor de zomerstop met een gebroken rib. In een tweet was te zien dat hij de dag na de Grand Prix van Groot-Brittannië gediagnosticeerd was met een gebroken rib. De Australiër praat nu voor het eerst over de blessure die hem wel degelijk flink parten heeft gespeeld.

"Puur van het rijden", zo antwoordt Piastri tegenover onder meer RacingNews365 op de vraag hoe hij zijn rib heeft gebroken. "Puur van het rijden, maar niet door alle downforce die we tegenwoordig op de auto's hebben. Ik denk dat het door het stoetje is gekomen. Aan het begin van het jaar maak je die en soms worden daar een paar kleine foutjes in gemaakt. Op sommige circuits voel je dat niet, maar we gingen van Barcelona naar Oostenrijk en daarna Silverstone en dat zijn alle drie 'hardcore' banen."

"Dus ja, ik had in die races een bepaalde druk op mijn borst, waardoor mijn rib het uiteindelijk begeven heeft. Maar gelukkig is het nu weer goed, is de stoel vervangen. Dus alles weer goed", aldus de altijd nuchtere Australiër.

De gebroken rib van Piastri is te zien in de tweet hieronder. De vierde foto is van de botbreuk. De tekst gaat verder na de tweet. 

'Al eerder gebroken'

In eerste instantie leek het dat Piastri de blessure in Silverstone had opgelopen, maar dat is niet het geval zo onthult de Australiër: "Wanneer hij is gebroken? De scan was de dag na Silverstone, maar het is al eerder gebeurd dan de race in Silverstone. Ik denk dat ik er al drie races mee rond liep. Dat weet ik eigenlijk wel zeker trouwens."

"Het moet ergens in Oostenrijk gebeurd zijn. Waarschijnlijk is ergens in Barcelona al een scheurtje ontstaan en is het later in Oostenrijk gebroken. Het was erg pijnlijk en vooral in Silverstone heb ik een aantal verschrikkelijke dagen gehad. We hebben daarna wat aanpassingen gedaan en gelukkig ging dat al beter met het rijden", zo vertelt Piastri.

Volgens Piastri heeft het overigens geen invloed gehad op zijn trainingen: "Niet echt nee. Ik denk dat we gevonden hebben wat we moesten aanpassen aan de stoel en zelfs toen het gebroken was ging een groot gedeelte van de pijn wel weg na de aanpassingen. Ook in de races die daarna kwamen, werd het gelukkig niet meer erger, maar alleen maar beter. We hebben dus de juiste aanpassingen gedaan. Het is nu volledig hersteld."

Ook interessant:

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull past opnieuw auto Verstappen aan