Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri velt vernietigend oordeel over eigen prestatie in Spanje

Oscar Piastri kende een moeilijke GP van Spanje. Na een lastige kwalificatie, kwam de jonge Australiër in de race niet verder dan P7. Voor het eerst in zijn nog jonge carrière kende hij een continu probleem gedurende het weekend in Spanje.

Piastri
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Oscar Piastri zegt dat hij tijdens de Grand Prix van Spanje voor het eerst in zijn carrière te maken kreeg met een 'constante strijd'. De McLaren-coureur zat het hele weekend op het Circuit de Barcelona-Catalunya achter teamgenoot Lando Norris. Piastri redde de zevende plaats na een frustrerende kwalificatie. Op zaterdag zag hij in Q3 zijn tijd geschrapt worden vanwege het overschrijden van tracklimits. In de volgende snelle ronde maakte hij een uitstapje in het grind: weg tijd. 

Startend vanaf de negende plaats slaagde Piastri er niet in om de strijd aan te gaan met de op P5 en P6 rijdende Ferrari'. Hieroor raakte hij in een gevecht verwikkeld met beide Alpines en Sergio Perez. Dat Piastri in Spanje zowel worstelde met de snelheid over één ronde als zijn racepace, zorgde voor teleurstelling. Het was de eerste keer dat hij dit meemaakte in zijn nog jonge carrière. 

"Ik zou zeggen dat dit het eerste weekend is waarin het de hele tijd zo'n constante strijd was", vertelt Piastri aan onder meer RacingNews365. "ik denk dat in sommige weekenden vorig jaar de race moeilijk was, maar de kwalificatie niet slecht. Dit weekend was het gewoon de hele tijd een strijd, zelfs tijdens de trainingen lukte het gewoon niet. Ik moet natuurlijk leren begrijpen waarom dit het geval was. We hebben een aantal verschillende dingen geprobeerd, maar ik heb gewoon niet veel vertrouwen in de auto, wat de eerste keer in mijn carrière is."

Piastri's probleem in de race was dat hij er te lang over deed om Pierre Gasly te passeren, die moeilijk in te halen bleek in een weekend waarin Alpine eindelijk weer eens goed voor de dag kwam. De Australische coureur had voorafgaand aan de race gehoopt dat hij met Mercedes en Ferrari zou kunnen concurreren als hij Gasly en Esteban Ocon snel voorbij zou komen. De problemen om Gasly in te halen vatte een zware dag samen voor Piastri, die bezig is aan zijn tweede seizoen in de Formule 1.

"Ja en nee, ik denk dat er duidelijk enig optimisme was dat als we snel voorbij de Alpines zouden komen, we misschien de strijd zouden aan kunnen gaan met Mercedes en Ferrari, maar uiteindelijk kwamen we niet snel genoeg voorbij Gasly", geeft Piastri toe. "Maar daarna denk ik dat het tempo tegen het einde van de race misschien iets beter was dan bij Carlos Sainz (die reed op P6, red.). "Maar ja, het was gewoon een moeilijke dag."

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'