Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri waakt voor Verstappen: "Kunt hem niet uitvlakken"

Max Verstappen krijgt een gridstraf van tien plaatsen voor de Grand Prix van België, maar volgens Oscar Piastri betekent dat niet dat de Nederlander ineens geen kans meer maakt. De Australiër is dan ook op zijn hoede voor de regerend wereldkampioen.

XPB 1295819 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Oscar Piastri weigert Max Verstappen, ondanks zijn gridstraf, uit te sluiten als bedreiging in de stijd om de overwinning van de Grand Prix van België. De Red Bull-coureur heeft voor de vijfde keer dit seizoen een nieuwe verbrandingsmotor in zijn RB20 geplaatst, terwijl de er volgens de reglementen maar vier nieuwe verbrandingsmotoren toegestaan zijn per seizoen.

Om die reden heeft Verstappen een gridstraf van tien plaatsen gekregen voor de race in Spa, waardoor hij in het gunstigste geval als elfde zal starten. Het is niet de eerste keer dat Verstappen dit meemaakt op Spa, want ook de afgelopen twee jaar moest de Nederlander verder naar achteren starten. In beide gevallen won de Nederlander op uiterst dominante wijze en dus wordt hij bij McLaren gezien als een echte bedreiging. 

"Ik bedoel, dit is natuurlijk een stuk beter dan een Verstappen die vooraan zou starten", zo grapt Piastri. "Maar ik denk dat je hem niet uit kunt vlakken. Het is een circuit waar ze (Red Bull Racing en Verstappen red.) de afgelopen jaren erg snel zijn geweest en ook dit weekend lijken ze snel. Ik verwacht dat hij vooruitgang boekt in het veld, maar hopelijk helpt het om een beetje voorsprong te hebben."

Nutteloos op de zaterdag

Piastri was zelf relatief tevreden over zijn snelheid na afloop van de eerste twee trainingen op het circuit van Spa-Francorchamps, maar was verder wel voorzichtig over de invloed die het weer nog kan hebben op de kwalificatie of de race. Op de zaterdag worden er immers een stuk nattere omstandigheden verwacht.

"Ik denk dat we er in FP1 redelijk snel uitzagen en in FP2 werden we nog een stuk sterker", legt Piastri uit. "Dus ik heb het gevoel dat we er goed voor staan, dat het een hele soepele dag is geweest en dat we alles hebben gedaan wat we wilden doen en zoveel mogelijk hebben geleerd.  Het gevoel is goed, maar het voorspelde weer zal er waarschijnlijk voor zorgen dat het allemaal nutteloos is geweest (op zaterdag wordt er regen voorspeld, red). Maar het is echt een hele sterke eerste dag geweest."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van België 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'