Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri relativeert mislopen podium: "Baal liever van de vierde plaats"

Oscar Piastri was samen met McLaren-teamgenoot Lando Norris de grote verrassing in het Grand Prix-weekend van Groot-Brittannië. De rookie miste het podium nipt, maar kan alleen maar tevreden zijn.

Piastri Norris Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een fantastische kwalificatie voor McLaren met Lando Norris op de voorste startrij en Oscar Piastri startend vanaf P3 was het geluk nog niet op voor de Britse renstal. Terwijl Norris de leiding nam in de Grand Prix van Groot-Brittannië kon ook Piastri goed meekomen met de latere winnaar van de race, Max Verstappen.

Uiteindelijk werd de Australiër vierde na een ongelukkige pitstop vlak voor de safety car, maar dat gooide geen roet in het eten van het McLaren-feestje. Tevreden verschijnt hij voor de microfoon van onder andere RacingNews365. "Dat was zeker niet slecht, kan ik zeggen! En er komt nog meer aan. Volgend weekend (Hongarije, red.) krijg ik de nieuwe voorvleugel die Lando al had en komen er nog wat kleine dingetjes aan", zo begint hij tevreden het gesprek.

"De upgrades hebben ons een enorme stap voorwaarts laten zetten. Ze doen het goed over een ronde, maar vooral de pace op zondag is duidelijk een vooruitgang. Ik was voor de race nog enigszins bezorgd dat we weer terug zouden vallen, zoals we eerder hebben gedaan, maar we waren zelfs sterker dan in Oostenrijk."

Net geen eerste podium voor Piastri

Norris werd knap tweede op Silverstone, maar Piastri greep net naast het podium. "Dat doet een klein beetje pijn, vooral omdat we zo lang op podiumkoers lagen. Een beetje pech met de safety car helaas, maar ik ben eigenlijk blij dat ik baal dat ik vierde ben, in plaats van dat ik baal van een veel lager resultaat."

De aanval op Verstappen in de openingsfase was volgens de McLaren-rijder top, maar wat daarna gebeurde staat hem nog het meeste bij. "Toen ik de race startte dacht ik: ik heb de beste start van iedereen! Ik moest alleen nog een gat vinden, maar er was geen ruimte. Daarna kwam het leukste, want we konden rondenlang achter hem (Verstappen, red.) blijven."

"En zelfs voor de rest van de race was hij niet ineens zo heel veel sneller dan wij waren. Erg fijn om te zien dat we het tweede team waren. Dit overstijgt onze verwachtingen en ik ben blij hier te staan", aldus het voormalige talent van de Alpine Academy.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Opmerkelijk McLaren-junior paar uur na aankondiging geschorst