Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri heeft 'vrij duidelijke conclusie' over Verstappen en Red Bull

Voor McLaren-coureur Oscar Piastri is het nu al duidelijk: Max Verstappen en Red Bull blijven dit jaar de te kloppen combinatie.

Piastri Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Oscar Piastri gelooft niet dat een van zijn F1-rivalen het gevoel zal hebben dat ze Max Verstappen en Red Bull kunnen uitdagen in de beginfase van het seizoen, dat dit weekend begint in Bahrein. Hoewel drievoudig wereldkampioen Verstappen en Red Bull tijdens de testdagen in Bahrein niet de allersnelste tijden noteerden, was de het algehele gevoel in de paddock dat Red Bull zijn zaakjes prima voor elkaar heeft.

De RB20, met een radicaal ander concept dan zijn allesoverheersende voorganger die 21 van de 22 races won in 2023, is ongetwijfeld een verbetering ten opzichte van de RB19. Een onheilspellende waarschuwing voor alle andere teams in de F1.

McLaren slaagde er vorig jaar meermaals in om Red Bull uit te dagen, na de introductie van enkele grote upgrades aan de wagen in Oostenrijk en Singapore. Piastri concludeert nu dat zijn team niet in staat is geweest om het gat met Red Bull in de winter te dichten. Op de vraag of Red Bull volgens hem een stap vooruit heeft gezet, zegt hij: "Ze zien er niet traag uit, laat ik het zo zeggen", grapt de Australiër.

"Op dag één (van de testdagen, red.) zag Max er heel, heel sterk uit en Sergio (Perez, red) zag er zeker wat comfortabeler uit dan hij was. Zij zijn het te kloppen team. Ik weet niet precies hoeveel hun voorsprong is, maar het is waarschijnlijk genoeg... Het is genoeg voorsprong om comfortabel naar de start van het seizoen toe te leven. Ik denk dat Red Bull nog steeds de favoriet is."

McLaren 'vooraan op de grid'

Piastri en McLaren-teamgenoot Lando Norris hebben tijdens de testdagen drie dagen lang constant gepresteerd, met slechts een paar kleine probleempjes. Teambaas Andrea Stella heeft toegegeven dat zijn technische afdeling er niet in is geslaagd om tijdens de winter alle problemen aan te pakken die zich eind vorig seizoen voordeden. De testdagen gaven volgens Stella aan dat er wel een duidelijke verbetering is ten opzichte van de twee voorgaande jaren.

Piastri is hoopvol over waar McLaren staat in de pikorde op de F1-grid, met de GP van Bahrein voor de deur. "Ik zou graag denken dat we ergens vooraan staan. Ik heb zeker niet het gevoel dat we op dit moment in een positie zijn om Red Bull uit te dagen. Ik denk niet dat iemand op de grid dat gevoel heeft op dit moment."

Over de podiumkansen voor hemzelf en Norris is hij wel duidelijk. "Ik denk dat we ergens vooraan staan, zonder al te snel conclusies te trekken. Gezien de resultaten in Bahrein in het verleden en de beperkingen die we hier altijd hebben gehad, is het op papier geen geweldig circuit voor ons."

"Het is een vrij uniek circuit, vergeleken met de rest van de banen. Met asfalt dat heel anders is dan op veel plaatsen waar we komen. Ik verwacht dat het nog steeds flink zal veranderen, afhankelijk van de circuitkarakteristieken. Maar het is erg moeilijk om te zien waar de andere teams op dit moment staan. Ik denk dat de enige duidelijke conclusie voor iedereen is dat Red Bull er sterk uitziet."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs