Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri wijst grootste verbeterpunt aan: "In Zandvoort kostte het me wat"

Oscar Piastri wist in 2023 al indruk te maken bij McLaren, maar de Australiër lijkt dit jaar een nieuwe stap naar voren te maken. De McLaren-coureur ziet dat zelf ook zo, maar weet ook dat er nog verbeteringen moeten worden doorgevoerd.

Piastri Qualifying Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Oscar Piastri moest het na zijn eerste Formule 1-seizoen doen met P9 in het rijderskampioenschap. Bovendien was de achterstand op zijn teamgenoot Lando Norris fors. De Australiër liet al wel zijn talent zien, maar de auto van McLaren was nog niet zo goed als die dit jaar is. Ten opzichte van 2023 heeft Piastri zelf een duidelijke stap gezet, want in de race zakt hij minder ver weg.

In Hongarije pakte hij zelfs zijn eerste overwinning en daarnaast stond hij nog vier keer op het podium. Piastri staat door zijn constante scores op P4 in het rijderskampioenschap, achter kampioenschapsleider Max Verstappen, teamgenoot Norris en Ferrari-coureur Charles Leclerc.

Hoe kijkt Piastri naar zijn prestaties tot nu toe in 2024? "Ik zou zeggen dat ik er in de meeste gevallen tevreden mee ben geweest. Ik denk dat ik in vergelijking met vorig jaar veel meer weekenden heb waarbij ik tevreden ben met het werk dat ik heb afgeleverd, ook al waren de resultaten soms niet zo goed als ik had gewild", zo vertelt de Australiër tegenover Motorsport Week

Piastri vervolgt: "Ik denk dat er een paar weekenden zijn geweest waarin ik niet super tevreden was met hoe het weekend voor mijzelf was verlopen, maar ik denk dat dat voor iedereen geldt. Voor mij is het belangrijkste dat er in vergelijking met vorig jaar veel minder van dat soort weekenden zijn, dus ik ben blij met hoe het is gegaan."

"Ik denk dat de kwalificatie het belangrijkste gebied is waar ik nog wat kan verbeteren. In Zandvoort kostte me dat wat. Ik denk dat dat nu waarschijnlijk het grootste gebied is om mezelf te proberen te perfectioneren. Maar over het algemeen ben ik er blij mee en ben ik erg blij met mijn goede weekenden dit jaar. Zelfs in Miami, ook al finishte ik de race niet echt (een botsing met Carlos Sainz kostte hem een puntenfinish, red.), was ik erg blij met het weekend. En ik was heel blij met hoe in de weekenden in Hongarije en België, om er een paar te noemen, heb gepresteerd."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld