Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri zet één titel al uit zijn hoofd: "Dat is nu een veel groter doel"

McLaren heeft na de GP van Azerbeidzjan de leiding overgenomen van Red Bull in het constructeurskampioenschap, maar ook bij de rijders staan beide coureurs er aardig voor. Maar met nog zeven GP's te gaan zet Oscar Piastri één titel alvast uit zijn hoofd.

Piastri Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Oscar Piastri won de race in Bakoe en deed zodoende goede zaken in de WK-stand bij de coureurs. De Australiër staat stevig op P4, met voor zich nog Charles Leclerc, teamgenoot Lando Norris en WK-leider Max Verstappen. Piastri staat 91 punten achter op Verstappen met nog zeven Grands Prix en drie sprintraces te gaan. De vraag is dan ook: in hoeverre denkt Piastri echt aan het wereldkampioenschap als coureur? 

"Eerlijk gezegd niet echt veel. Ik denk dat voor mij het behouden van de leiding in het constructeurskampioenschap nu een veel groter doel is. Ik ben niet kansloos voor het coureurskampioenschap, maar ik denk dat ik nu gemiddeld meer dan 10 punten per weekend meer moet scoren dan Max", zo begint de Australiër zijn verhaal tegenover onder meer RacingNews365.

"Ik kan wel proberen om elke race te winnen, maar we zijn nu op een punt gekomen dat er andere dingen moeten gebeuren om dat (het rijderskampioenschap, red.) te winnen. Om dat zeven races achter elkaar te laten gebeuren, is niet erg realistisch. Natuurlijk ga ik proberen om elk weekend een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten."

Piastri vervolgt: "Als het plaatje er dan wat rooskleuriger uit begint te zien, is dat mooi meegenomen. Maar ik heb niet de illusie dat ik echt meedoe in de strijd om het kampioenschap. Dat is meer het geval als er wat geks gebeurt. Dan zal ik er zijn om me in de strijd te mengen", zo sluit de McLaren-coureur af.

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel