Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Pierre Gasly: 'Er is teveel kritiek op de Formule 1'

Toro Rosso-coureur Pierre Gasly baalt ervan dat er veel kritiek wordt geleverd op de Formule 1. Volgens de jonge Fransman is de sport zeker niet 'dood', zoals sommigen beweren. Hij vindt de Formule 1 dan ook nog steeds de mooiste sport in de wereld en hoopt op wat meer positiviteit.

De kritieken op de Formule 1 zijn vaak niet mals en zeer divers. De saaie 'optochten', DRS, de Halo, de dominantie van Mercedes. Het zijn slechts een aantal onderwerpen die vaak aan de Formule 1 gelinkt worden. Onterecht, zo stelt Pierre Gasly. De Franse Formule 1-coureur vindt dat er wel wat positiever gesproken mag worden over 'zijn' sport. "Ik wil niet negatief praten over de Formule 1, want dat doen al meer dan genoeg mensen" , zegt Gasly tegen Motorsport.com. "Het is gewoon een te gekke raceklasse, met geweldige wagens. Mensen moeten echt positiever zijn over de Formule 1" , uit Gasly zijn frustraties.

Toch heeft Gasly zelf ook één negatief puntje: de gridstraffen. Gasly heeft er zelf in zijn korte carrière in de Formule 1 veelvuldig mee te maken gekregen, wat hem aardig frustreerde. "Je wilt graag starten op de plek waarop je je gekwalificeerd hebt" , stelt Gasly. "Dit systeem is een beetje ongelukkig en niet erg sexy. Het is zeker een punt waarop de Formule 1 kan verbeteren." "Het ziet er niet naar uit dat het volgend seizoen al wordt aangepast, maar iedereen is het er wel over eens dat het beter moet. Hopelijk gaan ze dat snel verbeteren" , besluit Gasly.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"