© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Pierre Gasly: 'Er is teveel kritiek op de Formule 1'

03 jan. 2018 10:15 Rik Alkema 0 reacties
Toro Rosso-coureur Pierre Gasly baalt ervan dat er veel kritiek wordt geleverd op de Formule 1. Volgens de jonge Fransman is de sport zeker niet 'dood', zoals sommigen beweren. Hij vindt de Formule 1 dan ook nog steeds de mooiste sport in de wereld en hoopt op wat meer positiviteit.

Pierre Gasly baalt van negativiteit

De kritieken op de Formule 1 zijn vaak niet mals en zeer divers. De saaie 'optochten', DRS, de Halo, de dominantie van Mercedes. Het zijn slechts een aantal onderwerpen die vaak aan de Formule 1 gelinkt worden.

Onterecht, zo stelt Pierre Gasly. De Franse Formule 1-coureur vindt dat er wel wat positiever gesproken mag worden over 'zijn' sport.

"Ik wil niet negatief praten over de Formule 1, want dat doen al meer dan genoeg mensen", zegt Gasly tegen Motorsport.com.

"Het is gewoon een te gekke raceklasse, met geweldige wagens. Mensen moeten echt positiever zijn over de Formule 1", uit Gasly zijn frustraties.

Toch heeft Gasly zelf ook één negatief puntje: de gridstraffen. Gasly heeft er zelf in zijn korte carrière in de Formule 1 veelvuldig mee te maken gekregen, wat hem aardig frustreerde.

"Je wilt graag starten op de plek waarop je je gekwalificeerd hebt", stelt Gasly.

"Dit systeem is een beetje ongelukkig en niet erg sexy. Het is zeker een punt waarop de Formule 1 kan verbeteren."

"Het ziet er niet naar uit dat het volgend seizoen al wordt aangepast, maar iedereen is het er wel over eens dat het beter moet. Hopelijk gaan ze dat snel verbeteren", besluit Gasly.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen