© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Pierre Gasly geen Super Formula-kampioen na afgelaste race

21 okt. 2017 16:45 Rik Alkema 0 reacties
Pierre Gasly zal erg zuur zijn na dit weekend. De jonge Fransman liet de Grand Prix van Amerika schieten om de laatste wedstrijden in het Super Formula-kampioenschap te rijden. Die wedstrijden werden echter afgelast door een oprukkende tyfoon, waardoor Gasly het kampioenschap misloopt.

Pierre Gasly voor niks naar Japan

De laatste twee wedstrijden in het Super Formula-kampioenschap zouden eigenlijk komende zondag worden verreden op het circuit van Suzuka, waar Gasly twee weken geleden nog dertiende werd tijdens de Formule 1-Grand Prix.

Tyfoon Lan zorgde er echter voor dat het raceweekend letterlijk in het water viel. De kwalificatie op zaterdag werd al flink ingekort en vaak onderbroken door crashes. Onder andere Pierre Gasly raakte van de baan, waardoor de sessie tot vier maal toe onderbroken werd.

Desalniettemin lukte het toch om uiteindelijk een kwalificatie te rijden, al werd de procedure wel wat aangepast.

Tyfoon Lan bleek echter hardnekkiger dan gedacht en rukte op richting het circuit in Suzuka. Omdat de kans nihil was dat het circuit bespaard zou blijven, besloot de organisatie de wedstrijd te annuleren. Beide wedstrijden op zondag zullen daarom geen doorgang vinden.

Dat betekent automatisch dat de stand in het kampioenschap ongewijzigd blijft en Pierre Gasly dus een half punt tekort komt voor de titel. Hiroaki Ishiura is door de geannuleerde wedstrijden uitgeroepen tot de kampioen van het Super Formula-seizoen 2017.

Pierre Gasly zal daardoor een zeer zure nasmaak overhouden aan zijn beslissing om deel te nemen aan de laatste wedstrijd van het Super Formula-kampioenschap. Hiervoor gaf hij namelijk zijn stoeltje in de Formule 1 op, dat tijdens de GP van Amerika wordt overgenomen door Brendon Hartley.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen