© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Pierre Gasly imponeert met zevende plaats in Monaco

28 mei 2018 09:10 Wanda Bisschop 0 reacties
Opnieuw liet Pierre Gasly zien dat hij een aanwinst is voor de Formule 1. Tijdens zijn eerste GP van Monaco kwam hij knap als zevende over de streep.

Gasly: 'Ik had niet door dat ik zo snel was'

Gasly maakt tijdens de kwalificatie al een sterke indruk en drong verrassend door tot Q3. De Toro Rosso coureur kijkt dan ook tevreden terug op zijn race.

"We hadden een lastige race verwacht en daarom gingen we voor een iets andere strategie. Het werd uiteindelijk een geweldige race," aldus Gasly in gesprek met Channel 4.

Net als Verstappen en Hülkenberg bleef Gasly lang doorrijden. Na zijn enige pitstop kwam hij als zevende terug op de baan en deze positie gaf hij vervolgens niet meer uit handen.

"Ik had niet eens door dat ik zo hard reed. Mijn engineer zei steeds over de boordradio dat ik super snel was maar zelf had ik dat dus niet door. Ik had geluk dat ik alle ruimte had om snelle rondetijden neer te zetten. Hierdoor kon ik veilig mijn pitstop maken en de zevende plek binnenhalen."

Voor teamgenoot Hartley liep de race uit op een teleurstelling nadat hij door Charles Leclerc van achteren was aangereden en zijn race moest beëindigen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen