© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Pierre Gasly: 'Max Verstappen belemmerde mijn Formule 1 debuut'

Pierre Gasly moest er lang op wachten maar maakte dan toch zijn Formule 1 debuut tijdens de Maleisische Grand Prix in 2017. Uitgerekend in de race waarin zijn vroegere rivaal Max Verstappen zegevierde.

Pierre Gasly bleef dromen van de Formule 1

De carrière van Max Verstappen is vanaf zijn kartjaren stormachtig verlopen en kwam dankzij zijn ijzersterke races in de Formule 3 in een stroomversnelling terecht.

Red Bul Racing was niet het enige team dat de jonge Nederlander op de radar had maar was wel het enige Formule 1 team dat het aandurfde om Verstappen ook direct een stoeltje bij het opleidingsteam aan te bieden.

Uitgerekend Pierre Gasly was op dat moment ook in beeld om promotie naar de Formule 1 te maken maar zag zijn grote droom door Verstappen tijdelijk in rook opgaan.

In gesprek met Autosport laat Gasly namelijk weten dat hij al eerder een kans had om door te dringen tot de Formule 1.

"In 2015 had ik kans op een stoeltje bij Toro Rosso maar Max Verstappen kwam eigenlijk vanuit het niets opzetten en 'pikte' mijn stoeltje in. Door zijn komst waren mijn kansen verkeken."

Gasly bleef geduldig wachten op zijn kans en kreeg deze uiteindelijk in 2017 toen hij het stoeltje van Daniil Kvyat overnam tijdens de GP van Maleisië. Hij finishte als veertiende terwijl Verstappen de race op zijn naam schreef.

Dit jaar maakt de Fransman zich op voor zijn eerste volledige jaar in de Formule 1.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen