© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Pierre Gasly: 'Ook zonder geld kun je de Formule 1 bereiken'

08 jan. 2018 13:45 Wanda Bisschop 0 reacties
De koningsklasse van de Autosport geldt over het algemeen als een bijzondere dure sport. Niet alleen de techniek is duur, ook aan de stoeltjes bij de teams hangt een prijskaartje.

Pierre Gasly, het schoolvoorbeeld voor jonge talenten

Bij de topteams speelt dit vaak geen rol maar bij de teams met een beperkter budget is een coureur met sponsoren een aantrekkelijke optie. Force India vaart wel bij de Mexicaanse sponsoren van Perez, net als Williams die happig in 2017 het tweede racestoeltje aan Stroll aanbood en nu opnieuw lijkt te gaan voor de coureur met het meeste geld.

Toch hoeft het niet altijd zo te gaan. Een goed voorbeeld hiervan is de Fransman Pierre Gasly. Hij maakte vorig jaar zijn Formule 1 debuut voor het opleidingsteam van Red Bull Racing en heeft dit puur op eigen kracht bereikt.

Gasly vertelt in gesprek met Motorsport.com dat hij zelf de gesprekken heeft gevoerd en wil met zijn verhaal dan ook een signaal afgeven aan andere jonge talenten.

"Ikzelf had geen manager en stond er grotendeels alleen voor in mijn strijd tegen de grote haaien in de paddock."

"Ik ben dan ook erg blij dat het mij is gelukt om in de Formule 1 te komen zonder te betalen voor mijn stoeltje. Daarom is het voor jonge rijders goed dat ze zien dat het nog steeds mogelijk is. Het draait niet uitsluitend om geld, je kunt ook zonder geld de Formule 1 bereiken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen