Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Pierre Gasly: 'Ook zonder geld kun je de Formule 1 bereiken'

De koningsklasse van de Autosport geldt over het algemeen als een bijzondere dure sport. Niet alleen de techniek is duur, ook aan de stoeltjes bij de teams hangt een prijskaartje.

Bij de topteams speelt dit vaak geen rol maar bij de teams met een beperkter budget is een coureur met sponsoren een aantrekkelijke optie. Force India vaart wel bij de Mexicaanse sponsoren van Perez, net als Williams die happig in 2017 het tweede racestoeltje aan Stroll aanbood en nu opnieuw lijkt te gaan voor de coureur met het meeste geld. Toch hoeft het niet altijd zo te gaan. Een goed voorbeeld hiervan is de Fransman Pierre Gasly. Hij maakte vorig jaar zijn Formule 1 debuut voor het opleidingsteam van Red Bull Racing en heeft dit puur op eigen kracht bereikt.

Gasly vertelt in gesprek met Motorsport.com dat hij zelf de gesprekken heeft gevoerd en wil met zijn verhaal dan ook een signaal afgeven aan andere jonge talenten. "Ikzelf had geen manager en stond er grotendeels alleen voor in mijn strijd tegen de grote haaien in de paddock." "Ik ben dan ook erg blij dat het mij is gelukt om in de Formule 1 te komen zonder te betalen voor mijn stoeltje. Daarom is het voor jonge rijders goed dat ze zien dat het nog steeds mogelijk is. Het draait niet uitsluitend om geld, je kunt ook zonder geld de Formule 1 bereiken."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"