© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Pierre Gasly volgt Carlos Sainz op bij Toro Rosso'

25 sep. 2017 14:01 Wanda Bisschop 0 reacties
De puzzelstukjes voor het nieuwe Formule 1 seizoen vallen langzaam maar zeker op hun plaats. Slechts bij een paar teams zijn nog niet alle stoeltjes bezet. Zo is ook Toro Rosso nog op zoek naar een vervanger voor Carlos Sainz.

Gasly weer stap dichter bij Formule 1 droom

Toro Rosso geldt normaal gesproken als kweekvijver van Red Bull waar jonge talenten worden klaargestoomd voor de hoofdmacht. Echter na de komst van Max Verstappen en Carlos Sainz bleef het stil rondom de talenten van Red Bull.

Alleen de Fransman Pierre Gasly leek in aanmerking te komen voor een plaatsje bij het opleidingsteam. Vooral nadat de teruggekeerde Daniil Kvyat moeite had om zijn oude niveau terug te vinden, leek Gasly op weg te zijn naar zijn debuut in de Formule 1.

Teamadviseur Helmut Marko durfde het vorig jaar echter nog niet aan om Gasly te laten debuteren in de Formule 1 en vond dat de Fransman nog meer ervaring moest opdoen.

Dit seizoen rijdt Gasly in de Japanse Super Formula en na een moeizaam begin heeft hij  zichzelf duidelijk herpakt. Met name de laatste paar races rijdt de Fransman erg sterk en stond hij meerdere keren op het podium. Op dit moment bezet hij de tweede plaats in het kampioenschap op slechts een halve punt van klassementsleider Ishiura.

Nu het stoeltje van Carlos Sainz vrij is gekomen, ruikt Gasly dan ook zijn kans om door te stromen naar de Formule 1. Ook binnen het Red Bull kamp geniet hij duidelijk de voorkeur.

Teambaas Christian Horner wilde nog geen definitieve toezeggingen doen maar liet zich tegenover Sky Sports F1 wel het volgende ontvallen.

"Pierre Gasly is de meest logische keuze voor het stoeltje bij Toro Rosso, maar er is nog niks bevestigd."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen