Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Pierre Gasly volgt Carlos Sainz op bij Toro Rosso'

De puzzelstukjes voor het nieuwe Formule 1 seizoen vallen langzaam maar zeker op hun plaats. Slechts bij een paar teams zijn nog niet alle stoeltjes bezet. Zo is ook Toro Rosso nog op zoek naar een vervanger voor Carlos Sainz.

Toro Rosso geldt normaal gesproken als kweekvijver van Red Bull waar jonge talenten worden klaargestoomd voor de hoofdmacht. Echter na de komst van Max Verstappen en Carlos Sainz bleef het stil rondom de talenten van Red Bull. Alleen de Fransman Pierre Gasly leek in aanmerking te komen voor een plaatsje bij het opleidingsteam. Vooral nadat de teruggekeerde Daniil Kvyat moeite had om zijn oude niveau terug te vinden, leek Gasly op weg te zijn naar zijn debuut in de Formule 1. Teamadviseur Helmut Marko durfde het vorig jaar echter nog niet aan om Gasly te laten debuteren in de Formule 1 en vond dat de Fransman nog meer ervaring moest opdoen.

Dit seizoen rijdt Gasly in de Japanse Super Formula en na een moeizaam begin heeft hij zichzelf duidelijk herpakt. Met name de laatste paar races rijdt de Fransman erg sterk en stond hij meerdere keren op het podium. Op dit moment bezet hij de tweede plaats in het kampioenschap op slechts een halve punt van klassementsleider Ishiura. Nu het stoeltje van Carlos Sainz vrij is gekomen, ruikt Gasly dan ook zijn kans om door te stromen naar de Formule 1. Ook binnen het Red Bull kamp geniet hij duidelijk de voorkeur. Teambaas Christian Horner wilde nog geen definitieve toezeggingen doen maar liet zich tegenover Sky Sports F1 wel het volgende ontvallen. "Pierre Gasly is de meest logische keuze voor het stoeltje bij Toro Rosso, maar er is nog niks bevestigd."

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"