Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nelson Piquet

'Piquet ondanks excuses richting Hamilton verbannen uit F1-paddock'

Nelson Piquet heeft zich verontschuldigd voor zijn vermeende racistische uitlatingen richting Lewis Hamilton. Toch is hij verbannen uit de paddock van de Formule 1.

Nelson Piquet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Nelson Piquet is volgens meerdere bronnen niet meer welkom in de Formule 1-paddock. De drievoudig wereldkampioen liet zich een tijd geleden vermeend racistisch uit jegens Lewis Hamilton, waarna er vanuit de koningsklasse talloze reacties kwamen. De F1-wereld veroordeelt elke vorm van racisme.

Later reageerde de Braziliaan met een officieel statement, waarin hij zijn excuses aanbood en benadrukte dat de uitlatingen nooit racistisch waren bedoeld. Piquet legde uit dat het mogelijk racistische woord richting Hamilton verkeerd geïnterpreteerd werd en geen belediging is in het Braziliaans-Portugees.

De excuses mochten echter niet baten, want Piquet is alsnog verbannen uit de paddock. Hij is dus niet meer welkom bij de Formule 1-races.

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

94 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"