© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Pirelli bekijkt opties om mega zachte band te introduceren in 2018

04 aug. 2017 11:33 Ruud Dimmers 0 reacties
Bandenleverancier Pirelli is volop bezig met de ontwikkeling van de bandencompounds voor 2018. De Italianen denken er over na om een zesde type van de droogweerbanden te introduceren. De mega soft band, de zachtst mogelijke band.

Formule 1 krijgt mogelijk zes compounds voor droogweerbanden

Zes verschillende compounds? Om het makkelijker te maken voor de fan helpt het niet en de vraag is wat de toegevoegde waarde is. Dit seizoen worden de harde en medium banden zelden gebruikt. De hardste bandencompound is veel te hard en afgeschoten door de teams. De medium band zien we slechts sporadisch in actie.

Veelal racen de coureurs op de ultra softs, super soft en soft banden, waarbij een veelgehoorde klacht is dat deze banden eigenlijk te hard zijn. Zo konden de coureurs in diverse races, waaronder Canada, een volledige raceafstand rijden op een set banden zonder groot verval in de rondetijden.

Desondanks zet Pirelli in op de introductie van een zesde compound. Mario Isola laat weten dat Pirelli volgens de Formule 1 regels, dit in overleg met de FIA kan doen.

"De beslissing over de hoeveelheid compounds is afhankelijk van de testresultaten, maar waarschijnlijk gaan we naar zes compounds toe. De regels schrijven voor dat wij de compounds doorgeven aan de FIA die daar een akkoord op moet geven."

"We hebben hierbij ook geen toestemming van de teams nodig. In Abu Dhabi wordt na de laatste Grand Prix getest door alle teams, waarbij we de coureurs en teams kennis laten maken met de banden voor 2018. Eind november moet de samenstelling van de banden definitief zijn."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen