Pirelli bevestigt: 'Vettel had een leeglopende band op Silverstone'

22 jul. 2017 15:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Bandenleverancier Pirelli introduceerde dit Formule 1 jaar nieuwe banden waarbij de slijtage nagenoeg gering is. In de praktijk zien we dan ook veel éénstoppers omdat de banden langer mee gaan dan in vorige jaren. In Engeland hadden echter een aantal coureurs in de slotfase van de race ineens een probleem met hun banden.

Pirelli verricht grondig onderzoek naar bandenprobleem bij Ferrari

Meerdere coureurs, waaronder ook Max Verstappen, klaagden in de eindfase van de GP van Engeland over hun banden. Bij Ferrari waren de problemen het grootst. Zowel Raikkonen als Vettel kregen een lekke band en moesten nog naar binnen voor een extra pitstop. Ook Verstappen werd door Red Bull uit voorzorg naar binnen gehaald voor een vers setje rubbers.

Raikkonen kon zijn podium nog net veilig stellen door als derde over de finish te komen. Vettel daarentegen zakte verder weg en kwam slechts als zevende over de streep. Pirelli heeft nu beide zaken onderzocht en komt met de volgende conclusie naar buiten.

"Na de race hadden we al een vermoeden over het ontstaan van de lekke band bij Sebastian Vettel. Na onderzoek bleek dit inderdaad het geval te zijn. De oorspronkelijke oorzaak van het bandenprobleem bij Sebastian Vettel bleek een langzaam leeglopende band te zijn."

De lekke band bij Kimi Raikkonen heeft waarschijnlijk een andere oorzaak. Dit wordt nog nader onderzocht door de bandenleverancier.

"Bij de lekke band van Kimi Raikkonen is het lastiger om de oorzaak te achterhalen. We gaan dit nog verder testen en onderzoeken in onze laboratoria en testomgeving."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen