Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Pirelli en Hankook strijden om bandenrechten Formule 1 2020

Nu voor bandenfabrikanten de inschrijving voor het seizoen 2020 is gesloten, is het duidelijk welke rubbergiganten het tegen elkaar op gaan nemen. Het Italiaanse Pirelli wordt uitgedaagd door het Zuid-Koreaanse Hankook.

Nadat Michelin op het laatste moment besloot zich niet kandidaat te stellen als nieuwe bandenleverancier voor de Formule 1, bleven er nog maar twee gegadigden over. Het huidige Pirelli en het Zuid-Koreaanse Hankook hopen de Formule 1 vanaf 2020 en verder van banden te voorzien.

Het is nu aan de FIA om te bepalen welke partij het beste in staat is om op technische vlak dat te leveren wat de Formule 1 zoekt. Daarnaast speelt natuurlijk ook het financiële plaatje een rol bij het toekennen van de rechten, wie komt er immers met de beste offerte op de proppen? Wat Pirelli kan weet de FIA natuurlijk allang. Hankook zou daarentegen nieuw toetreden tot de Formule 1 en moet dus nog maar laten zien waar het toe in staat is. Met name het feit dat de FIA in 2020 nog met 13-inch velgen wil rijden, om vervolgens in 2021 met 18-inch velgen te rijden, wordt beschouwd als een enorme uitdaging voor Hankook. Pirelli is niet anders gewend dan banden voor 13-inch velgen te produceren, dus Hankook wacht twee keer zoveel ontwikkelingswerk.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'