© Hankook

Nieuwsoverzicht

Pirelli en Hankook strijden om bandenrechten Formule 1 2020

04 sep. 2018 17:00 Jan van der Burgt 3 reacties
Nu voor bandenfabrikanten de inschrijving voor het seizoen 2020 is gesloten, is het duidelijk welke rubbergiganten het tegen elkaar op gaan nemen. Het Italiaanse Pirelli wordt uitgedaagd door het Zuid-Koreaanse Hankook.

Nadat Michelin op het laatste moment besloot zich niet kandidaat te stellen als nieuwe bandenleverancier voor de Formule 1, bleven er nog maar twee gegadigden over. Het huidige Pirelli en het Zuid-Koreaanse Hankook hopen de Formule 1 vanaf 2020 en verder van banden te voorzien.

Het is nu aan de FIA om te bepalen welke partij het beste in staat is om op technische vlak dat te leveren wat de Formule 1 zoekt. Daarnaast speelt natuurlijk ook het financiële plaatje een rol bij het toekennen van de rechten, wie komt er immers met de beste offerte op de proppen?

Wat Pirelli kan weet de FIA natuurlijk allang. Hankook zou daarentegen nieuw toetreden tot de Formule 1 en moet dus nog maar laten zien waar het toe in staat is.

Met name het feit dat de FIA in 2020 nog met 13-inch velgen wil rijden, om vervolgens in 2021 met 18-inch velgen te rijden, wordt beschouwd als een enorme uitdaging voor Hankook. Pirelli is niet anders gewend dan banden voor 13-inch velgen te produceren, dus Hankook wacht twee keer zoveel ontwikkelingswerk.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen