Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Rusland 2021

Pirelli: "F1-coureurs met weinig ronden op zak de race in"

Bij Pirelli vreest men dat de F1-coureurs tijdens de GP van Rusland met te weinig informatie opzak de race induiken op zondag. Er worden voor zaterdag namelijk slechte weeromstandigheden voorspelt waardoor de teams en coureurs het op zondag waarschijnlijk moeten doen met de op vrijdag verzamelde informatie.

Norris Russia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Pirelli-baas Mario Isola denkt dat de F1-coureurs op zondag even nodig zullen hebben om te wennen aan de baan. Op vrijdag was er nog genoeg grip voor de coureurs, maar de voorspelde regen op zaterdag kan weleens roet in het eten gooien. "Het circuit zag er op vrijdag heel goed uit. De baanomstandigheden waren goed en de coureurs hadden genoeg grip. Hoogstwaarschijnlijk gaat het op zaterdag hard regenen en zal daardoor het asfalt waarschijnlijk gereset worden. Daarom kwam de rode vlag-situatie voor veel coureurs en teams slecht uit tijdens de tweede vrije training."

"De teams en coureurs zullen daardoor met weinig ronden onder droge weersomstandigheden de race induiken", waarmee Isola erop lijkt te doelen dat het kan zorgen voor meer actie doordat de coureurs tijd nodig zullen hebben om het juiste gevoel met de wagen te vinden op zondag. "Je zag op vrijdag dat de coureurs en teams hun tactiek afstelde voor de rest van het weekend. Men probeerde zoveel mogelijk data te verzamelen."

Of dat de teams en coureurs daadwerkelijk veel last zullen hebben van het feit dat ze weinig ronden kunnen maken onder droge weersomstandigheden valt nog te bezien. De simulatoren op de fabrieken van de teams draaien namelijk overuren in de aanloop naar een GP, om zoveel mogelijk data te verzamelen. Daardoor zijn de F1-teams vaak op ieder scenario voorbereid.

Ook interessant:

Video: Dit is het circuit waar Verstappen aan de bak moet

Red Bull had op het Sochi Autodrom nog nooit iets in de melk te brokkelen. Verstappen pakt dit weekend sowieso een gridstraf voor zijn crash met Hamilton en dus moet hij in de achtervolging. Rudy van Buren laat je zien in welk decor dat moet gebeuren.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

Formule 1 GP Rusland 2021 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt