Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Pirelli: 'Geen verband tussen lekke banden Ferrari'

Zowel Kimi Raikkonen als Sebastian Vettel kregen in de slotfase van de GP van Engeland een lekke band. Hierdoor verspeelde Ferrari kostbare punten in het kampioenschap. Bandenleverancier Pirelli is er echter van overtuigd dat er geen verband is tussen beide incidenten.

Voorafgaande aan de GP van Engeland was al verwacht dat de bandenslijtage hoger zou zijn dan tijdens vorige races. Meerdere coureurs, waaronder ook Max Verstappen, klaagden aan het eind over hun banden. Opvallend is echter dat alleen Ferrari tot twee keer toe te maken kreeg met een lekke band. Eerst gebeurde dit bij Kimi Raikkonen en nog geen ronde later had ook Vettel ditzelfde probleem.

Uit een eerste onderzoek direct na de race concludeerde bandenleverancier Pirelli dat beide zaken op zichzelf staan. Bij Raikkonen was de band nog in tact terwijl deze bij Vettel compleet verwoest was.

Pirelli manager Mario Isola laat het volgende hierover weten.

"Zoals gebruikelijk onderzoeken we de banden maar gezien het feit wat er is gebeurd, duiken we er nu natuurlijk dieper in. Wij geloven, hoewel dit nog bewezen moet worden, dat beide lekke banden een andere oorzaak hebben. Dat moeten we nu verder onderzoeken."

"Bij Kimi was slechts een deel van de band beschadigd terwijl bij Sebastian sprake was van veel verlies van lucht in de band. We werken dan ook samen met Ferrari omdat hun data een belangrijk onderdeel van het onderzoek vormen. Het is in het belang van iedereen dat we begrijpen wat er is gebeurd."

Isola benadrukt dat hij pas definitief uitsluitsel kan geven nadat het onderzoek is afgerond.

"Op dit moment sluit ik nog niks uit. We gaan er met een open vizier in en onderzoeken alles. Het is te gemakkelijk om te zeggen dat het slijtage was en dan het onderzoek af te sluiten. Dat is niet professioneel van onze kant."

Pirelli verwacht binnen enkele dagen het onderzoek af te ronden.

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Honda F1 Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1