Pirelli heeft zin in Rusland: "Het ideale circuit voor de hypersoft"

26 sep. 2018 14:00 René Oudman 0 reacties
Voor het tweede Grand Prix-weekend op rij beschikken de twintig Formule 1-coureurs over softs, ultrasofts en hypersofts - ze hebben zelf een keuze mogen maken omtrent het aantal sets dat wordt meegenomen, zolang de som van het aantal maar dertien stuks is.

In Singapore bleek het verschil tussen de verschillende compounds behoorlijk groot en er kwamen meerdere verhalen naar voren aan het einde van het weekend, met dank aan de bandenkeuzes.

"We hebben dezelfde compounds meegenomen als dat het geval was in Singapore", laat Pirelli-baas Mario Isola voorafgaand aan het Russische Grand Prix-weekend weten. "Dat is in de hoop dat we een vergelijkbaar strategisch vraagstuk aan de teams kunnen presenteren. Deze baan is echter vergevender, het Sochi Autodrom is een vlak asfaltlint en de banden krijgen minder te verduren."

"Dit is dé ideale baan voor de hypersoft", meent Isola. "Echter, de band maakt haar Russische debuut - we hebben hier immers nog nooit kunnen rijden met deze compound. Er zijn dus nog wel een aantal vragen, die in de vrije trainingen kunnen worden beantwoord."

De Grand Prix van Rusland is de vierde wedstrijd van 2018 waarin Pirelli haar allerzachtste band meeneemt. Eerder mocht de hypersoft haar debuut maken in Monaco, om ook in Canada en Singapore haar opwachting te maken.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen