Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Pirelli introduceert 'megasoft' band in 2018

Nadat vorig jaar de paarse ultrasoft band werd geïntroduceerd door bandenfabrikant Pirelli, komt er volgend jaar nog een band bij. De langverwachte 'megasoft' band gaat hoogstwaarschijnlijk zijn intrede maken vanaf het volgende seizoen, aldus Pirelli-baas Mario Isola.

Dit seizoen waren er al grote veranderingen aan de Pirelli band, zowel de voor- als achterband is een stuk breder ten opzichte van 2016. Over het algemeen wordt de nieuwe band als verbetering gezien, maar de slijtage ligt wel te laag. Daardoor is er op verschillende circuits niet eens een pitstop nodig om de wedstrijd uit te rijden en wordt deze enkel ingelost omdat hij verplicht is. In de komende seizoenen wil Pirelli de races weer een stuk spannend maken. Met de introductie van de megasoft band hoopt de fabrikant dat er meer pitstops gemaakt gaan worden en de diversiteit in strategieën toeneemt.

"Wij gaan onze filosofie wat aanpassen en de banden zachter maken voor volgend seizoen" , aldus Pirelli-baas Mario Isola. "De huidige soft band zal de medium band worden. Daarnaast is het zeer waarschijnlijk dat we een zesde bandensoort zullen introduceren" , laat hij weten. De definitieve beslissing zal na het seizoen vallen. Tijdens de testdagen na afloop van de laatste GP in Abu Dhabi zal Pirelli beslissen of de megasoft band er daadwerkelijk komt, al lijkt de kans daarop zeer groot. Welke kleur de megasoft band krijgt is nog niet bekend. Momenteel hanteert Pirelli de kleur paars (ultrasoft), rood (supersoft), geel (soft), wit (medium), oranje (hard), groen (intermediates) en blauw (regenbanden).

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'