© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Pirelli introduceert 'megasoft' band in 2018

24 sep. 2017 17:28 Rik Alkema 0 reacties
Nadat vorig jaar de paarse ultrasoft band werd geïntroduceerd door bandenfabrikant Pirelli, komt er volgend jaar nog een band bij. De langverwachte 'megasoft' band gaat hoogstwaarschijnlijk zijn intrede maken vanaf het volgende seizoen, aldus Pirelli-baas Mario Isola.

Pirelli komt met nog zachtere band

Dit seizoen waren er al grote veranderingen aan de Pirelli band, zowel de voor- als achterband is een stuk breder ten opzichte van 2016. Over het algemeen wordt de nieuwe band als verbetering gezien, maar de slijtage ligt wel te laag. Daardoor is er op verschillende circuits niet eens een pitstop nodig om de wedstrijd uit te rijden en wordt deze enkel ingelost omdat hij verplicht is.

In de komende seizoenen wil Pirelli de races weer een stuk spannend maken. Met de introductie van de megasoft band hoopt de fabrikant dat er meer pitstops gemaakt gaan worden en de diversiteit in strategieën toeneemt.

"Wij gaan onze filosofie wat aanpassen en de banden zachter maken voor volgend seizoen", aldus Pirelli-baas Mario Isola.

"De huidige soft band zal de medium band worden. Daarnaast is het zeer waarschijnlijk dat we een zesde bandensoort zullen introduceren", laat hij weten.

De definitieve beslissing zal na het seizoen vallen. Tijdens de testdagen na afloop van de laatste GP in Abu Dhabi zal Pirelli beslissen of de megasoft band er daadwerkelijk komt, al lijkt de kans daarop zeer groot.

Welke kleur de megasoft band krijgt is nog niet bekend. Momenteel hanteert Pirelli de kleur paars (ultrasoft), rood (supersoft), geel (soft), wit (medium), oranje (hard), groen (intermediates) en blauw (regenbanden).

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen