Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Pirelli komt met oplossing voor bandentekort

Pirelli heeft een oplossing gevonden voor het bandentekort wat is ontstaan na de overstap naar 18 inch banden. Er is nog steeds veel vraag naar de vorige variant, maar die wordt niet zomaar meer geproduceerd.

De Formule 1 stapt dit seizoen over naar 18 inch banden. Er wordt afscheid genomen van de 13 inch banden van Pirelli, waardoor massaproductie niet meer nodig is. Toch is er veel vraag naar de oude banden, die niet langer zouden worden geproduceerd. De teams vreesden voor schaarste, maar de Italiaanse bandenfabrikant komt met een oplossing. RacingNews365 heeft vernomen dat er gesprekken gaande zijn tussen de F1-teams en Pirelli om de bandenproductie voort te zetten. Niet op massaproductie, maar op aanvraag. De bandenleverancier gaat de 13 inch banden in het vervolg op aanvraag van de teams produceren. Dit betekent dat er geen standaard voorraad is, maar de F1-teams nog wel genoeg rubber kunnen bestellen. De oude banden worden gebruikt voor tests met F1-bolides en promotionele activiteiten, zoals we vaak bij Red Bull zien met hun activiteiten over de hele wereld. Ook filmdagen voor sponsoren en activiteiten op het circuit kunnen verreden worden op de 13 inch banden.

Met welke banden testen Ferrari en AlphaTauri?

Deze week testen een aantal teams al om zich voor te bereiden op het F1-seizoen van 2022. De coureurs van Ferrari en van AlphaTauri kruipen achter het stuur van oudere Formule 1-wagens. Met de gevreesde bandenschaarste was het nog de vraag welk rubber de teams hebben gekregen. Pirelli heeft aan RacingNews365 bevestigd dat het niet om de standaard 13 of 18 inch banden gaat. De twee teams rijden met speciale banden, bedoeld voor Driver Academy-tests.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'