© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Pirelli maakt bandencompounds eerste drie F1-races 2018 bekend

12 dec. 2017 06:00 Rik Alkema 0 reacties
Hoewel de winterstop pas net begonnen is, heeft Pirelli alvast een voorschot genomen op het volgende seizoen. De bandenfabrikant maakte gisteren bekend uit welke banden de coureurs kunnen kiezen tijdens de eerste drie wedstrijden in 2018.

Hypersoft wordt niet gebruikt tijdens seizoensopening 2018

Tijdens de eerste drie wedstrijden in 2018 zal de nieuwste band van Pirelli, de hypersoft, nog niet worden gebruikt.

In Australië is er geen verschil ten opzichte van het seizoen 2017. De coureurs zullen tijdens de openingswedstrijd de beschikking hebben over de ultrasoft, supersoft en soft band.

Tijdens de tweede wedstrijd van het jaar, in Bahrein, zullen de coureurs eveneens de beschikking hebben over dezelfde banden als in 2017. In Bahrein moeten de coureurs het doen met de medium, soft en supersoft band.

In China doet Pirelli iets dat het nog niet eerder heeft gedaan. Door een band 'over te slaan' creëert het een zeer interessante bandenkeuze.

In China hebben de coureurs namelijk de keuze uit de ultrasoft, soft en medium band. Daarmee slaat Pirelli de supersoft band over en maakt het de kloof tussen de zachtste en de hardste band groter.

Daarnaast mogen de teams dit jaar zelf bepalen hoeveel banden ze van elke bandensoort afnemen tijdens de eerste drie wedstrijden. In 2017 werd dit tijdens de eerste vijf wedstrijden op voorhand al vastgelegd, omdat de bandenregels drastisch op de schop waren gegaan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen