Pirelli maakt bandenkeuze zes races bekend

09 mrt. 2018 11:22 Ruud Dimmers 0 reacties
Bandenleverancier Pirelli heeft de bandenkeuzes voor de Grand Prixs van Spanje en Canada onthuld. Daarmee zijn er nu voor zes van de eerste zeven races de drie compounds bekend.

Pirelli gebruikt hypersoft voor het eerst in Canada

In 2018 hebben de teams de beschikking over de super hard en hypersoft banden. Deze nieuwe compounds worden in de eerste races niet of nauwelijks gebruikt. Pas in Canada zien we de hypersoft band voor het eerst. De super hard wordt mogelijk het hele seizoen niet gebruikt.

De teams hebben per GP-weekend de beschikking over drie compounds, daarbij kiest Pirelli in vijf van de zes races voor de soft en/of supersoft compound. In Spanje kiest Pirelli voor de medium, soft en supersoft compound. In Canada gaat de bandenleverancier voor de zachtst mogelijke compounds, met de supersoft, ultrasoft en hypersoft.

Bekijk hieronder de volledige selectie voor zes van de eerste zeven races. De bandenkeuze voor de GP van Monaco, race nummer zes, wordt later pas bekend gemaakt. De verwachting is dat daarvoor de supersoft, ultrasoft en hypersoft banden geselecteerd worden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen