Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi 2019

Pirelli neemt duizelingwekkend aantal van 4500 banden mee naar Abu Dhabi

Een flinke logistieke operatie doet zich aan voor Pirelli. Vanwege het GP-weekend en de daaropvolgende tests moeten er ruim 4500 banden mee worden genomen naar Abu Dhabi.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © PIrelli

Aankomend weekend staat (helaas) de laatste Grand Prix van het seizoen op de planning. Ook voor de Formule 2-klasse breekt het laatste raceweekend van het jaar aan. Zondagavond vertrekt echter niet iedereen huiswaarts, aangezien er nog enkele testdagen op de planning staan op het Yas Marina-circuit.

Op dinsdag en woensdag zullen er namelijk weer een aantal coureurs het asfalt opgaan om de prototype 2020-banden uitvoerig te testen. Per team zal de Italiaanse bandenleverancier 20 sets banden uitdelen om te testen. Om het nieuwe rubber te vergelijken met de huidige banden, zullen er ook extra 2019-banden mee worden genomen.

Ook de Formule 2-coureurs werken de week volgend op de race in Abu Dhabi enkele testdagen af, gedurende welke ook de 18-inch banden worden getest, die komend seizoen in de kweekvijver van de Formule 1 zal worden gebruikt.

Tezamen met alle benodigde banden voor het reguliere Grand Prix-weekend zal het totaalaantal volgens Pirelli-man Mario Isola uitkomen op ongeveer 4500 (!) banden. Normaal nemen de Italianen niet eens de helft van dat aantal mee, zo erkent Isola.

Krijgen we vuurwerk in de laatste Grand Prix van 2019? Autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Jeroen van Inkel blikken vooruit in de RacingNews365-podcast.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Abu Dhabi 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Abu Dhabi en alle verrichtingen van Max Verstappen.

2 reacties

    Breaking Lovende Verstappen: "We hebben de Honda-motor nog niet maximaal belast"