Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Pirelli onthult onderzoeksresultaten klapband Verstappen

Pirelli heeft het onderzoek naar de klapband van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna afgerond. Een sluitend antwoord over wat er precies gebeurde, kan de bandenfabrikant echter niet geven.

Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen spinde op Imola anderhalve week geleden met een klapband van de baan. Het onverwachte moment bracht een onderzoek van Pirelli naar de oorzaak van de klapband teweeg, maar dat onderzoek heeft niks concreets opgeleverd. Navraag van RacingNews365 maakte duidelijk dat de band teveel beschadigd was om eenduidige conclusies te kunnen trekken.

"We hebben geen sluitend bewijs gevonden voor wat de klapband van Verstappen heeft veroorzaakt, omdat de de band daar té beschadigd voor was", aldus Pirelli. De fabrikant deelt wel enkele andere uitkomsten van het onderzoek.

"Niks wijst erop dat er sprake is van enige zwakte in de band of andere imperfecties in welk deel van de band dan ook. Enkele sneetjes in het loopvlak van de band hinten echter sterk naar schade door brokstukken", aldus Pirelli, dat aan de hand van die uitslagen dus niet honderd procent zeker van de zaak kan zijn.

Voor Red Bull is 2020 als je bedenkt dat de wereldtitel het enige doel was een verloren jaar gebleken. Kan het team samen met Max Verstappen in 2021 het tij keren? Dit en meer in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Turkije 2020 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt