© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Pirelli verwacht tweestopper bij Grand Prix België

22 aug. 2017 11:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Het circuit van Spa-Francorchamps is een uniek circuit. De hoogteverschillen en snelle bochten zijn een uitdaging voor het rubber van Pirelli. Met daarbij een ronde van liefst 7.004 meter is een rondje Spa ook nog eens de langste van de Formule 1 kalender. Dit geeft de teams diverse opties voor de bandenstrategie.

GP België uitdagend voor de banden en strategie

Mario Isola van Pirrelli blikt vooruit op de GP van België.

"Vorige maand tijdens de 24 uur van Spa zagen we alles wat dit circuit legendarisch maakt: wisselende weersomstandigheden, onvoorspelbare condities en een hoge bandenslijtage." 

"Pirelli neemt de ultrasoft band mee en we verwachten dat de nieuwe generatie Formule 1 auto's nog meer van onze banden vraagt. Een tweestopper lijkt de meest voor de hand liggende strategie te zijn, maar we weten pas meer na de eerste vrije trainingen."

Dit weekend bestaat er wederom de mogelijkheid dat we wat regen zien in de Ardennen. De strategieën van de teams kunnen dus mogelijk de prullenbak in.

"Het is erg lastig om de juiste racestrategie samen te stellen op Spa, omdat je flexibel moet zijn. De dreiging van regen, de kans op safety cars en rode vlaggen betekent dat je als team snel moet kunnen reageren op de wisselende omstandigheden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen